• Anne Meijnderts voelt zich thuis bij VCN.
• Anne Meijnderts voelt zich thuis bij VCN. Foto: John Wijntjes

Anne Meijnderts zoekt de ontwikkeling

capelle • Na het tijdperk Ivo Munter staat in de persoon van Anne Meijnderts een nieuwe trainer aan het roer bij Dames 1 van volleybalclub VCN. De 31-jarige coach gaat bouwen aan een nieuw team met perspectief.

In november 2021 keerde Meijnderts terug van een twee jaar omvattend avontuur in Australië, waar ze verantwoordelijk was voor het nationale juniorenprogramma voor beach- en zaalvolleybal talenten. "Een geweldige tijd was dat", stelt ze vol enthousiasme vast. "Ik begon er destijds als assistent-trainer en schoof vervolgens twee functies door. Werken in Australië was om meerdere redenen verrijkend. De manier waarop men topvolleybal organiseert is voortreffelijk en ook de faciliteiten waren meer dan oké. Mede dankzij de ervaringen daar en de inzichten die ik er opdeed ben ik een betere trainer geworden."

Eind vorig jaar keerde Anne Meijnderts teug naar Nederland met de ambitie om zich weer vooral te gaan richten op het zaalvolleybal. Zo kwam ze in beeld bij VCN dat een opvolger voor succestrainer Ivo Munter zocht en wilde gaan bouwen aan een nieuw team. "In vergelijking tot het vorig seizoen is er inderdaad veel veranderd qua selectie", weet Meijnderts. "Van de oude groep zijn nog drie speelsters over. Veel ervaren krachten hebben afscheid genomen omdat ze het wat rustiger aan wilden gaan doen. Hun vervangers zijn jong en talentvol. Voor mij is het een mooie en interessante uitdaging om de ploeg verder te ontwikkelen en het beste uit de speelsters te halen. De voorwaarden zijn goed. Het viel me meteen op dat deze groep geen 'egootjes' bevat. Alle meiden hebben het beste met elkaar voor en willen knokken voor het team. een betere basis kun je niet hebben. Waartoe het in sportief opzicht gaat leiden? Ik verwacht dat we zeker in de middenmoot van de Topdivisie kunnen gaan meedraaien. Tegelijkertijd wil ik 'feeling' ontwikkelen met de rest van de vereniging. Dat betekent dat ik me ook voor de jongere jeugd ga inzetten. Want dáár begint alles qua basistechniek en attitude. De jeugd is de plek waar je je volleybalfundament legt, zorgt dat de techniek in orde is zodat ze zich op basis daarvan verder kunnen ontwikkelen. Nee, ik ben geen trainer die een jaartje komt werken en dan weer iets nieuws gaat zoeken. Ik wil écht meebouwen aan VCN en uiteindelijk een club achterlaten die vooruit is gegaan.

Jan Timmer