• Met een druk op de knop werd het ziekenhuis heropend.
• Met een druk op de knop werd het ziekenhuis heropend. Foto: Annemarie van der Ploeg

Feestelijke heropening verbouwd IJsselland Ziekenhuis

Algemeen

CAPELLE • Het IJsselland Ziekenhuis werd afgelopen vrijdag met een druk op de knop feestelijk ‘heropend’ door de burgemeesters van Capelle, Krimpen en Rotterdam en de pas geïnstalleerde kinderburgemeester van Capelle. In 2021 bestond het ziekenhuis 30 jaar, maar dit jubileum werd gevierd nu ook de diverse renovaties waren afgerond.

Het IJsselland Ziekenhuis werd sinds 2013 verbouwd. Er is een nieuw maag-, darm- en levercentrum in gebruik genomen, er is een complete high tech intensive care-afdeling ingericht en alle verpleegafdelingen zijn gerenoveerd. Sinds 2020 is er een gloednieuw OK-complex, een vrouw-kind centrum en heeft de hal een facelift gekregen. 

“Het was een grote klus in een pand van 30 jaar oud”, vertelt de voorzitter van de Raad van Bestuur, Albert van Wijk. “We hebben de eis van de tijd zien veranderen en hebben de renovatie groots aangepakt. De hal staat voor wie we willen zijn; hoe het eruitziet, licht, groen, transparant en open. We willen heel erg uitnodigend zijn naar de wijk en naar de buurt, dus niet alleen voor mensen die hier moeten zijn of voor bezoek. Iedereen mag hier koffie drinken, of je nou in Antes zit of uit de omgeving komt. We willen een warm ziekenhuis zijn en natuurlijk gaan er wat dingen fout, maar we willen ons verbeteren en zijn blij met de cliëntenraad. We scoren op dit moment, ondanks COVID en dat het toch hier en daar wat warrig gaat, een 8,7 dus best een hoog cijfer. We proberen het onaangename en het aangename zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Op naar de toekomst.”

Burgemeester Peter Oskam weet dat het ziekenhuis veel voor Capelle betekent. “Ik kom veel bij 100-jarigen en 60-jarige huwelijken bij mensen op leeftijd en vraag ze wat ze fijn vinden aan Capelle. Ze zeggen allemaal dat ze blij zijn met dit ziekenhuis. Misschien had het in het verleden niet zo’n goede naam maar intussen heeft dit ziekenhuis met nieuwe directeuren, goed personeel, en met de enorme betrokkenheid van iedereen, ook van de vrijwilligers, een plek veroverd in deze regio. Het is vernieuwd, er is veel innovatie, ook een mooie baby-afdeling en een MDL-afdeling, een van de beste van Nederland. Ik vind de mensen hier allemaal aardig, erg betrokken. Ze nemen de tijd voor je en denken mee. Ik heb dat zelf ervaren maar hoor dat ook van collega’s en van de bewoners van Capelle. Je voelt de betrokkenheid; echt een warme band.”

Kinderburgemeester Taras Galagan had hierbij zijn eerste officiële taak. “Het is best speciaal om hier met alle burgemeesters te staan. Ik ben blij dat ik het kan doen.”

Annemarie van der Ploeg