Workshops Digitale zorg bij bibliotheek Capelle Centrum

capelle • Bibliotheek aan den IJssel gaat aan de slag met workshops Digitale zorg. Dat zijn een reeks korte en laagdrempelige workshops waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. 

Digitale zorg

De workshops worden gegeven door Nur, coördinator Digitaal meedoen. “Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt.”

Zaken regelen

Zo leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet. Bijvoorbeeld betrouwbare informatie over gezondheid en gebruik van geneesmiddelen vinden via sites als apotheek.nl of thuisarts.nl of het gebruik van handige gezondheidsapps, online een vraag stellen, een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen. Of inloggen en medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis of videobellen met de dokter.

Gratis

De reeks bestaat uit vier verschillende workshops. ”Je hoeft ze niet allemaal te volgen, inschrijven voor één workshop is ook mogelijk. En het is gratis”, aldus Nur. De eerste workshop start op woensdag 5 oktober van 14:00 tot 15:30 uur in Bibliotheek Capelle Centrum. 

Aanmelden voor de workshop(s) kan via de website www.bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl/digivitaler.