Ontmoet Capelle Doet ook in Schenkel

capelle • Ontmoet Capelle Doet is nu ook in Schenkel om geïnteresseerden te informeren over vrijwilligerswerk. Tot voor kort gebeurde dit alleen in Schollevaar, Middelwatering en Oostgaarde.

Vrijwilligers Rob Valk en Desiree van der Poort openden samen de eerste Ontmoet Capelle Doet ochtend in Schenkel door het lint met een heggenschaar door te knippen. Daarna volgden onder het genot van taart en koffie de eerste gesprekken met bestaande en nieuwe vrijwilligers. Agnes Geurts, coördinator Kenniscentrum en Vrijwillige inzet: "Naast het plezier dat het geeft om iets voor de samenleving of een persoon te betekenen, levert het vrijwilligerswerk regelmatig leuke, nieuwe contacten op. Rob en Desiree zijn hier een prachtig voorbeeld van. Rob en Desiree ontmoetten elkaar een paar jaar geleden voor het eerst tijdens een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk. Wat zij nooit hadden kunnen vermoeden, was dat zij op deze bijeenkomst hun nieuwe levenspartner zouden tegenkomen en nu al een paar jaar een stel vormen.”
Helpen in een speeltuin, koken voor senioren, iemands tuin opknappen of administratie op orde brengen, en meer, eenmalig of vaker. Vrijwilligerswerk is heel divers en er is dus altijd wel een Ontmoet Capelle Doet ochtenden vinden plaats bij het Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5 (maandag 10:00 tot 12:00 uur), Huis van de Wijk Schenkel, De Bongerd 2a (dinsdag 10:00 tot 12:00 uur), Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66 (woensdag 10:00 tot 12:00 uur en Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20 (donderdag 10:00 tot 12:00 uur).