Voor één nacht kamperen in de bieb

capelle • Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar een feestje bouwen en zelfs overnachten in de Capelse bibliotheek tijdens de Gi-Ga Groen! Kinderboekencamping. Dit slaapfeestje is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober.

Feestje met DJ

Op het programma staat onder meer een DJ workshop, waarbij kinderen leren scratchen, mixen, beatmatchen en leren hoe de knoppen werken. De kinderen krijgen les van echte dj’s. Aan het einde gaan zelfs de voetjes nog even van de vloer en de kinderen maken kans hun eigen dj-set te draaien.

Ontsnappingsspel

Daarnaast is er een escapegame in het geheimzinnige ‘Oukleum Dierenpark’. Daar blijken dingen niet te zijn zoals ze lijken en loopt het bezoek totaal anders dan verwacht. Kinderen lossen de raadsels op, maken kennis met onverwachte klimaathelden en puzzelen zich samen met hun groep een weg door deze spannende escapegame.

Voorlezen

Er wordt aan het eind van de avond voorgelezen en om 22:30 uur gaan de lichten uit en slapen de kinderen in de bieb. De volgende ochtend gaan zij na een lekker ontbijt in de bibliotheek rond 08:30 uur weer naar huis.

Ontbijt

Deelname kost 15,00 euro voor bibliotheekleden en 17,50 euro voor niet-leden, inclusief de workshop, avondeten en ontbijt. Kinderen zijn vanaf 17:00 uur welkom in Bibliotheek Capelle Centrum en kunnen de volgende ochtend om 08:30 uur weer opgehaald worden. 

Kinderen nemen zelf een matje, kussen, slaapzak en toiletspulletjes mee. De bibliotheek zorgt voor de tentjes. Kinderen slapen in tweetallen in een tentje. 

Aanmelden

Aanmelden via bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl. Het adres van de bibliotheek is Stadsplein 39.

Huub Lakerveld