• Eén van de doelpunten voor Spijkenisse.
• Eén van de doelpunten voor Spijkenisse. Foto: Annemiek van Dillen

Capelle gaat zwaar onderuit bij Spijkenisse

spijkenisse • Capelle leed zaterdagmiddag een 'historische' 7-1 nederlaag uit bij Spijkenisse. Pijnlijk voor de club die ook deze zomer flink wat versterkingen haalde en mee wil strijden in de bovenste regionen van de vierde divisie.

Natuurlijk, trainer Ralph Kalkman miste vier basiskrachten, maar dat was geen enkel excuus voor de wijze waarop Capelle de tegenstander tegemoet trad. Binnen twintig minuten stond de thuisclub al op een riante 4-0 voorsprong. De 1-0 viel al na drie minuten. Bradley Tuinfort kwam vrij te staan en schoof de bal in de linkerbenedenhoek: 1-0. Vier minuten later brak Jawad Bellahsan op rechts door en wat leek op een voorzet belandde uiteindelijk in het doel voor 2-0. Spijkenisse bleef aanvallen en bij een voorzet raakte Jelle Pollemans de bal verkeerd en een eigen doelpunt was een feit: 3-0. In de 20e minuut beging invaller doelman José Almeida een fout door de bal in de voeten van Jawad Bellahsan te spelen. De Spijkenisser aanvaller benutte het cadeautje dankbaar: 4-0. In de 31e minuut deed Capelle iets terug dankzij een eigen doelpunt van Dwaite Duurham, die een voorzet van Joshua Kassels in eigen doel werkte. Olaf van der Sande, Marlon Slabbekoorn en Joshua Kassels kregen vervolgens kansen om de score een iets draaglijker uitstraling te geven. Het trio miste echter de accuraatheid in de afwerking. Tot overmaat van ramp kwam Spijkenisse via Jawad Bellahsan op slag van rust op 5-1 en was het duel definitief gespeeld. Na rust bepaalden Daan Bourgonje en Julien Gret de eindstand op 7-1.

Komende zaterdag krijgt Capelle thuis tegen streekgenoot Smitshoek de kans om de schande van Spijkenisse van zich af te spelen. Duidelijk is dat er lessen geleerd moeten worden uit de afgang van zaterdag. De wijze waarop Capelle aan het duel begon - te slap - en het gebrek aan arbeid bij balbezit van de tegenstander zijn de voornaamste aandachtspunten.