donderdag 29 september

Tour d´Amour bij Roo van Capelle
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Aafje De Roo van Capelle, De Baronie 326. Een gezellige middag voor iedereen die geïnteresseerd is in de belevingswereld van LHBTI ouderen. Auteur Eveline van de Putte neemt bezoekers mee in de geschiedenis van de LHBTI ouderen, op basis van haar boeken "Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender-ouderen" en "Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen." Eveline wordt daarin ondersteund door roze oudere Magda Romgens.Tijdens dit verrassende programma kunnen aanwezigen vragen stellen en met de gasten in gesprek te gaan. Zij krijgen inzicht hoe de ervaringen van toen, bijdragen aan het zwijgen van nu. Door de vele verhalen krijgen zij een beeld van deze groep, en tegelijkertijd wat meer kennis over de achtergronden en begrippen. Bezoekers worden welkom geheten met koffie/ thee en wat lekkers. In de pauze en na afloop staat er een hapje en drankje klaar. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag aanmelden via de receptie Aafje Roo van Capelle: 088 8231 025 of joscarmoore@aafje.nl.

vrijdag 30 september

Boekpresentatie ‘Funky Foodtruc' Saskia Oudshoorn
15:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39. Saskia M.N. Oudshoorn is aanwezig in de bibliotheek in Capelle Centrum om haar nieuwste boek ‘Funky Foodtruc' te presenteren en te signeren. Saskia is woonachtig in Krimpen aan den IJssel en ambassadeur van Bibliotheek aan den IJssel. Directeur Dionne Dinkhuijsen ontvangt het eerste exemplaar uit de Foodtruck-serie.
‘Funky Foodtruck' van Saskia M.N. Oudshoorn is een hilarische feelgood. Laat het festivalseizoen maar beginnen! Het is deel 2 van de Foodtruck-serie die ze voor uitgeverij Zomer & Keuning schreef. ‘Foodtruck Fiësta' is het eerste deel uit de serie en volgend jaar verschijnt het derde en laatste deel. Het thema ‘Mogen zijn wie je bent’ staat in dit boek centraal. In ‘Funky Foodtruck’ volgt Ramona met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck Saté Sam op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Als de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor wil gaan, moet ze wel uit haar schulp kruipen.Gratis aanmelden: bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl/funky-foodtruck.

Seventies Video Disco Party
21:00-1:00, Capelle aan den IJssel, Danscentrum Dance World, Onderdiep 25. De Seventies Video Disco Party terug in de tijd naar de te gekke jaren ‘70. Bezoekers worden uitgenodigd in hun meest gekke of extravagante outfit te komen; trek dat glitterpak of -jurk aan, zet die te gekke pruik op, doe dat shirt aan met een kleur die pijn aan je ogen doet, kom met duizelingwekkende hoge plateauzolen, een broek met de wijdste pijpen van Nederland of een buitenmodel bril. Als het maar helemaal seventies is. Tickets online kosten 10,00 euro via www.ticketkantoor.nl/shop/30sept. Tickets aan de zaal kosten 12,00 euro.