Reanimatielessen bij EHBO Capelle

capelle • EHBO Capelle verzorgt in oktober reanimatiecursussen. Iedere cursus duurt slechts één avond. Deelnemers leren hoe zij kunnen reanimeren en hoe een AED werkt. Vrijwel alle zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de reanimatiecursus. Deelnemers kunnen daarnaast aan hun werkgever of aan de gemeente vragen om deze opleiding te vergoeden. Voor meer informatie en aanmelden, bel 06 1208 8635.


Goud voor Oud ontmoetingsmiddag in Schollevaar

capelle • In het Huis van de Wijk Schollevaar (Stationsplein 20) is op vrijdag 30 september een Goud voor Oud ontmoetingsmiddag, van 14:00 tot 16:30 uur. Goud voor Oud is voor Capellenaren vanaf ongeveer 55 jaar. De middag begint met een nuttige presentatie van wijkbrandweerman Dick de Jong over brandveiligheid in woningen, waarna Shantykoor Albatros een muzikaal optreden verzorgt.

Bij Goud voor Oud ontmoeten senioren elkaar, gaan zij in gesprek met elkaar, ontstaan er nieuwe vriendschappen en zijn zij nooit alleen. Het is gratis te bezoeken, er is gratis koffie en thee en een glas cola of sinas kost slechts 0,50 euro (contant te betalen, pinnen is niet mogelijk).


Training 'Signaleren van eenzaamheid' 

capelle • Eenzaamheidsgevoelens zijn onderdeel van het leven en iedereen ervaart deze weleens. De training 'Signalen van eenzaamheid' gaat over wat eenzaamheid precies is, hoe eenzaamheid signaleren en hoe het gesprek aan te gaan.

Op dinsdag 4 oktober wordt de training van 13:00 tot 16:00 uur gegeven bij Welzijn Capelle, De Linie 7E en op woensdag 5 oktober van 9:30 tot 12:30 uur in het Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20, 1e verdieping (CMC).
Aanmelden via capelledoet.nl/trainingen-workshops (zoekwoord 'eenzaamheid').