Open dag en activiteiten in Week van de Afasie

CAPELLE • In de Week van de Afasie (1 tot 8 oktober) zijn er diverse activiteiten, waaronder een open dag bij het Hersenletsel-Afasiecentrum.

Afasie is een taalstoornis ten gevolge van hersenletsel; van de ene op de andere dag kunnen mensen, jong of oud, niet meer vrij beschikken over hun taalvermogen. Zichzelf uiten en contact maken met de omgeving is een grote uitdaging, doordat zij woorden kwijt zijn of anderen niet meer goed begrijpen. Afasie leidt tot grote communicatieproblemen. Het doel van deze week is hieraan meer bekendheid geven.

Op maandag 3 oktober (13.00-15.30) geeft de beeldend kunstenares Elly Kern een schilderworkshop ‘Schilderen met Picasso', speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Locatie: De Baronie 326. Op dinsdag 4 oktober een is er een open dag van het Hersenletsel-Afasiecentrum (De Linie 5A), met vrije inloop voor informatie en vragen. Van 09:30 tot 10:00 is er tijd voor koffie en kennismaking, waarna de presentatie ‘Hoe werkt mijn brein?' en een gesprek met een ervaringsdeskundige (wat als praten niet lukt) volgt. Voor de aansluitende lunch (12:00 tot 12:45 uur) is aanmelden wel nodig. Daarna volgt informatie over het effect van bewegen op de hersenen en kunnen bezoekers vragen stellen. Op donderdag 6 oktober van 13:00 tot 15.30 uur is er een workshop over eenhandig handelen, zoals bij het zelf aankleden of de etenswaar snijden. Locatie: De Linie 5A.

Aanmelden voor de workshops of lunch kan via 088 2069 250 of info@praatatelier.nl.