• Kinderen konden zich laten schminken tijdens de Verwendag.
• Kinderen konden zich laten schminken tijdens de Verwendag. Foto: Annemarie van der Ploeg

"De kinderen een leuke dag bezorgen"

capelle • Het was afgelopen woensdagmiddag een gezellige drukte in het Isala Theater in Capelle. Stichting Pallieter organiseerde voor de vijfde keer een ‘Capelse Familie Verwenmiddag’ voor ernstig zieke, ongeneeslijke of gehandicapte kinderen, maar ook kinderen met autisme en hun familie. Allerlei leuke activiteiten en lekkernijen toverden een brede glimlach op de gezichten van alle bezoekers.

“In 2000 heeft mijn man Stichting Pallieter opgericht", vertelt voorzitter Phyllis Lander. "Het is een stichting die werkt met vrijwilligers en geld inzamelt om zo veel mogelijk extra’s te doen voor ernstig zieke, ongeneeslijk zieke en chronisch zieke kinderen. Wij doen projecten, waar zo veel mogelijk kinderen gebruik van kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een aangepaste speeltuin of snoezelkamer.”

Hele gezin

Op deze middag kunnen ze als gezin bij elkaar zijn en met andere gezinnen die in dezelfde situatie zitten ervaringen, maar ook leed delen. Phyllis: “We vinden het fijn om de zieke en gehandicapte kinderen, maar ook hun broertjes en zusjes, vader en moeder blij te zien en allerlei activiteiten kunnen bieden. Zo is het toch een plezierige dag, want je ziet een grote lach op het gezicht van die kinderen. We willen de kinderen een leuke dag bezorgen.”

Activiteiten

De kinderen konden zich laten schminken door vrijwilligers van Speel-o-theek Berend Botje, glitter tattoos laten zetten door vrijwilligers van Villa Pardoes, t-shirts versieren en met tekenaars van Stichting Tekenen voor Kinderen een tekening op maat maken en zich laten tekenen door een karikaturist. Ook was het mogelijk om een Lego bouwwerk te maken of met een race simulator te racen en de silent kids disco of de snoezelkamer te bezoeken. Bovendien was er een green screen waar kinderen zich konden laten fotograferen voor een zelf gekozen achtergrond. Er waren bekende figuren aanwezig en de kinderen konden een ballon meenemen van Clown Kiekeboe. 

Eten

Ook was er voor de inwendige mens gezorgd. Buiten stonden een frietkraam en een poffertjeskraam en binnen was er ook een keur aan lekkernijen te krijgen, zoals broodjes, eierkoeken, snoepjes, koekjes en fruit. Aan het einde van de middag sprak beschermheer van Stichting Pallieter, burgemeester Peter Oskam, de kinderen toe in de grote zaal van het Isala Theater. Daarna konden de kinderen nog genieten van de show ‘Muziek maken’ van Dirk Scheele.

Op 1 oktober wordt er in het Comenius College aan de Lijstersingel twee maal het Kinderboekenweekconcert Gi-Ga-Groen! gegeven; één voor Stichting Pallieter en één voor de Capelse basisschooljeugd. Het orkest Musical Souvenir onder leiding van Jim Roodnat speelt muziek uit diverse films, zoals Frozen en de Harry Potter filmserie.

De toegang tot het Kinderboekenweekconcert is gratis, maar aanmelden wordt op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op www.pallieterhelpt.nl en op www.bibliotheekaandenijssel.nl/thema/kinderboekenweek.

Annemarie van der Ploeg