Officiële opening Capelse schaaktafels


capelle • De Capelse Schaakvereniging en wethouder Marc Wilson openen op zaterdag 17 september officieel de Capelse schaaktafels.

De feestelijke opening gebeurt op zaterdag 17 september van 13:00 tot 16:00 uur en vindt plaats bij de schaaktafel naast het restaurant Fuiks. De schaakvereniging nodigt alle inwoners van Capelle en omstreken uit om te komen schaken. Tijdens de opening zitten leden van de vereniging klaar in alle Capelse wijken. Mochten belangstellenden de regels nog niet kennen, dan geven de leden hen graag les. Op schaaktafelscapelle.nl is te zien bij welke tafels de schakers zitten. Eduard Hartog, voorzitter van CSV: “Als Capelse Schaakvereniging organiseren we graag deze opening. We hopen met dit initiatief de leefbaarheid in Capelle te verbeteren en een impuls aan de schaaksport in Capelle te geven. Een grote opkomst op 17 september moedigt ons aan om meer evenementen rond de schaaktafels te organiseren. Wij willen als vereniging de jeugd en volwassenen enthousiast maken voor deze koninklijke sport.” De schaaktafels zijn het hele jaar vrij te gebruiken. Stukken zijn op te halen bij een locatie nabij de tafel. Op de website zijn die locaties te vinden, net als video’s met uitleg van de schaakregels.


Opvang Oekraïense vluchtelingen Rivium uitgebreid

capelle • De opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen in Rivium wordt tot het eind van dit jaar uitgebreid, naar een maximum van 280. Het tot tijdelijk wooncomplex omgebouwde kantoorgebouw in het Capelse Rivium District wordt dit najaar in fasen uitgebreid voor de opvang van maximaal 250 tot 280 Oekraïense vluchtelingen. Op dit moment wonen er 107 vluchtelingen in Rivium. Daarnaast worden in Capelle ongeveer 100 Oekraïners opgevangen door particulieren.

Afspraken VRR

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zijn in juni afspraken gemaakt over het ‘verdelen’ van Oekraïense vluchtelingen over de regiogemeenten naar inwonertal. Per 30 september moet de regio Rotterdam-Rijnmond, waar Capelle onder valt, in totaal 3.000 opvangplekken realiseren en per 31 januari 2023 3.750 opvangplekken.