• Aftrap van de Textiel Race.
• Aftrap van de Textiel Race. Foto: Jan Kok

Capelse scholen doen mee met Textiel Race

capelle • PCB Het Baken, PCB De Horizon en OBS De Wonderwind doen van 19 september tot en met 13 oktober mee aan de Textiel Race. Zij nemen het op tegen elkaar en zes basisscholen uit de gemeenten Nissewaard en Westland om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. 

Tijdens een speciale les leren de kinderen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. De school die het meeste inzamelt, wint een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.
Wethouder afvalinzameling en duurzaamheid Sjoerd Geissler gaf op 12 september het startsein voor de Textiel Race op OBS De Wonderwind in de wijk Fascinatio. Tijdens de race krijgen kinderen op een leerzame en interactieve manier alles te horen over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen. Ook buurtbewoners kunnen de kinderen helpen door hun textiel aan bieden op textielrace.nl.