Bieb zoekt nieuwe boekenambassadeur

capelle • Bibliotheek aan den IJssel is op zoek naar een nieuwe kinderboekenambassadeur junior, omdat de huidige ambassadeur Sophie het stokje gaat doorgeven.

Kinderen die dit schooljaar in groep 7 of 8 zitten, het leuk vinden om (voor) te lezen en hun enthousiasme hiervoor willen overbrengen op andere kinderen kunnen zich aanmelden. De bibliotheek zoekt naar kandidaten uit Capelle en Krimpen aan den IJssel. 

Verschillende taken

De kinderboekenambassadeur heeft diverse taken: Een paar keer per jaar, begeleid door een onderwijsspecialist, een boekpromotiefilmpje maken voor de kinderen in Capelle en Krimpen aan den IJssel, functioneren als jurylid in de regionale finale van de Voorleeswedstrijd, voorlezer voor kleuters tijdens de Nationale Voorleesdagen en aanwezig zijn bij activiteiten in de bibliotheek (in overleg).

Filmpje

Geïnteresseerde kinderen kunnen voor 19 september 2022 een filmpje van maximaal anderhalve minuut sturen naar onderwijsspecialist Esther Erdtsieck: e.erdtsieck@bibliotheekaandenijssel.nl. Daarin vertellen zij in ieder geval hoe ze heten, op welke school zij zitten, wat hun lievelingsboek, waarom zij kinderboekenambassadeur willen worden en waarom de bieb hen moet uitkiezen. In de week van 19 september wordt er een selectie gemaakt van 6 kandidaten. Op woensdag 12 oktober wordt de nieuwe kinderboekenambassadeur gekozen en beëdigd door Sophie, de eerste Kinderboekenambassadeur junior.