Lezing over begrazing door schapen

capelle • Natuurvereniging KNNV afdeling IJssel en Lek organiseert een lezing over begrazing door schapen, die op dinsdag 20 september gegeven wordt door stadsherder Martin Oosthoek. Hij is in 2007 in opdracht van Staatsbosbeheer begonnen met het laten begrazen van parken en bossen. Waar bos voorkomt, grazen schapen mooie zomen. Er ontstaan naadloze overgangen tussen gras, ruigte, struiken en bos. Kappen en snoeien kunnen grotendeels achterwege blijven. Martin Oosthoek werkt samen met Landschapsbeheer de Wassum, een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft met begrazing door schaapskuddes. In een diapresentatie laat Martin Oosthoek zien wat er allemaal nodig is om met succes te laten begrazen en hij vertelt ook over zijn ervaringen waar het minder goed is gegaan. Voor Natuurmonumenten beheert hij de Belevenisboerderij Schieveen aan de noordkant van Rotterdam. Zie www.maoosthoek.nl

De lezing vindt plaats in Buurtcentrum De Fluiter (Wiekslag 3) en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De zaal opent om 19:30 uur. Toegang 3,00 euro, inclusief koffie en thee.


Kringloopwinkeltje Vijverhof weer open

CAPELLE • Het kringloopwinkeltje van de Vijverhof is na een zomerstop van twee maanden weer iedere woensdagmiddag open van 13:00 tot 16:00 uur. Het winkeltje is te vinden in gebouw de Nachtegaal, naast de Merel en tegenover de Vijverhof aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel.