OM eist 12 jaar cel en tbs voor doodrijden Arno de Korte

capelle/rotterdam • Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 12 jaar en tbs geëist tegen Edwin M., die vorig jaar juli de Capelse motoragent Arno de Korte doodreed. Ook wil het OM dat M. een rijontzegging van 10 jaar en een beroepsverbod van 5 jaar krijgt. 

Het OM kan niet vaststellen dat er sprake is geweest van een vooropgezet plan en om die reden eist het OM vrijspraak voor moord. Wel is M. doodslag ten laste gelegd.

Edwin M. beweerde dat hij probeerde te remmen voor de motoragent, die voor de vrachtauto van M. reed en hem een stopteken had gegeven. Niets duidde er echter op dat M. een poging deed vaart te minderen. Arno de Korte werd aangereden, honderden meters meegesleept en overleed. 

Tbs werd opgelegd, omdat is vastgesteld dat M. diverse stoornissen heeft en daardoor verminderd toerekeningsvatbaar is.


Bedrijfspand Lylantse Baan gesloten wegens vondst harddrugs

capelle • Burgemeester Peter Oskam heeft een bedrijfspand aan de Lylantse Baan voor een jaar gesloten vanwege de vondst van 44 kilogram harddrugs, eind augustus.

Op 24 augustus ging de politie het pand binnen naar aanleiding van een lopend onderzoek. Daar stuitten zij in een van de bedrijfsunits op de drugs, een drugspers en vijf centrifuges. De pers en centrifuges (voor het vermengen van drugs met versnijdingsmiddelen) zijn destijds vernietigd. 

De gemeente maant mensen die een pand of garage verhuren alert te zijn, omdat verhuurders/eigenaars medeverantwoordelijk zijn als er, ook zonder dat zij het weten, criminele activiteiten plaatsvinden.