zaterdag 17 september

Isala Film: Belfast
20:00-21:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De negenjarige Buddy is gek op films en groeit op in de late jaren 60 in Belfast. Het is een turbulente periode voor het gezin uit de arbeidersklasse. Buddy wordt getuige van een land waarin grote chaos heerst. Intussen worstelen zijn ouders met de idee om Noord-Ierland te verlaten en een nieuw leven te beginnen. Een aangrijpende zwart-wit film over liefde, vreugde en verlies met Judi Dench als liefdevolle en scherpzinnige oma en bekroond met een Oscar voor Beste originele screenplay.

zondag 18 september

Isala Film: Délicieux
15:30-17:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgooddrama.Wanneer kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant. Terwijl de Franse adel blijft vasthouden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

maandag 19 september

Wandelen en kunst bekijken
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Puccinipassage
Creatief Ouder Worden organiseert een kunstwandeling door ‘s Gravenland en Capelle-West. Nancy Hagman neemt de deelnemers mee langs beelden in de vrij nieuwe wijk ‘s Gravenland en het historische Capelle-West.

De wandeling start bij de Puccinipassage en gaat via West door ‘s Gravenland heen, waar de tocht eindigt bij verzorgingshuis Rijckehove. Hier bezoekt de groep de expositie van leden van de Kunstkring en eindigt de middag met koffie en thee aldaar.

De wandeling start om 13:30 uur bij de ingang van Verhage (winkelcentrum Puccinipassage) en eindigt rond 15:30 uur in Rijckehove.De eigen bijdrage is 1,00 euro per persoon, inclusief kopje koffie/thee op de dag zelf contant te voldoen. Deelname is alleen mogelijk via aanmelding. Mail hiervoor naar cow@kpnmail.nl.

dinsdag 20 september

Interkerkelijke koffieochtend
9:30-11:30, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Interkerkelijke koffieochtend rond het geopende Woord van God, over het onderwerp ‘Geheiligd hart, geheiligd leven?’

Spreekster is Marianne Grandia. Iedereen is van harte welkom, voor de kleintjes is er een crèche aanwezig. Meer informatie: koffieochtendteamcapelle@gmail.com.