Bouw revalidatie-afdeling IJsselland Ziekenhuis

capelle • In het IJsselland Ziekenhuis wordt gewerkt aan een nieuwe revalidatie-afdeling. Naar verwachting zal de afdeling eind 2022 openen. “We zitten straks heel dicht bij specialistische zorg en bieden onze cliënten toch een heel andere omgeving dan het ziekenhuis”, zegt arts Menno Zomerhuis.

Op de revalidatie-afdeling zijn straks 36 bedden beschikbaar voor cliënten die moeten revalideren en voor kortdurend verblijf van cliënten. Op de afdeling kunnen cliënten in een aangename omgeving met alle benodigde zorg en behandeling werken aan hun herstel en terugkeer naar huis. Menno Zomerhuis, specialist ouderengeneeskunde bij Lelie zorggroep, is blij dat de geriatrische revalidatiezorg zal verhuizen van de locaties Pniël in Rotterdam-Kralingen en De Burcht in Rotterdam-Alexander naar de locatie van het nabijgelegen IJsselland Ziekenhuis. “Alle diagnostiek is straks op loopafstand in hetzelfde gebouw. We hebben korte lijnen met de medisch specialisten in het ziekenhuis, waardoor we nog sneller kunnen handelen bij problemen en eenvoudig advies kunnen inwinnen.” De nieuwe revalidatie-afdeling zal naar verwachting eind 2022 open gaan voor alle cliënten, ongeacht het ziekenhuis waar zij vandaan komen. De verwijzingen lopen net als bij andere revalidatie-afdelingen in Rotterdam via Verwijshulp 010. Het totale aanbod van revalidatiebedden blijft gelijk.
Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis zetten met het opzetten van de revalidatie-afdeling een nieuwe stap in hun onderlinge samenwerking. Eerder opende het IJsselland Ziekenhuis een polikliniek in verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk in Rotterdam. Het overstijgende doel van de samenwerking is om de ligduur in het ziekenhuis te verkorten, zorgkwaliteit te verbeteren, zorg op elkaar af te stemmen en samenwerking en innovatie tussen medewerkers te bevorderen.