Geld & Taal bij bibliotheek

capelle • Het Digi-Taalhuis Capelle houdt op zaterdag 10 september van 13:00 tot 17:00 uur de themamiddag ‘Geld & Taal, het beweegt ons allemaal!’, een middag met workshops en verbinding, prijzen en muziek van Perry Zuidam. 

Om 13:00 uur trapt zanger Perry Zuidam feestelijk af in de bibliotheek, waar vanaf 13:30 uur de informatiemarkt zal zijn. Hier zijn workshops zoals QR-code gebruiken, energie besparen en veilig internetbankieren. Ook is er een taal- en digimeter, waarmee de (digi)taalvaardigheid getest kan worden. Meedoen loont, want deelnemers maken kans op mooie prijzen: een kledingbon t.w.v. 100 euro, een etentje t.w.v. 75 euro of een lunch t.w.v.25 euro. De prijsuitreiking vindt plaats om 16:30 uur in de bibliotheek. Om de prijs te winnen dien je zelf aanwezig te zijn bij de uitreiking.

Er is als Capellenaar veel te halen op het gebied van geld en taal: tegemoetkomingen voor wie onvoldoende inkomen heeft, contributie voor kinderen om toch te kunnen sporten en gratis taalles waarvoor je niet terug naar school hoeft. Capellenaren kunnen bij Geld & Taal ook terecht met hun digitale vragen, bijvoorbeeld over online een bloemetje bestellen of hoe het gebruik van Whatsapp. Alles zodat elke Capellenaar nog beter kan meedoen, want iedereen telt.