Repair Café Capelle weer open

capelle • De zomerstop van het Repair Café is weer voorbij. Capellenaren kunnen daarom weer met hun kapotte spullen eerst naar het Repair Café om te zien of de deskundige vrijwilligers het apparaat tegen een kleine vergoeding nog kunnen redden, voor het naar de Milieustraat gaat. Vanaf donderdagmiddag 1 september opent het Repair Café vanaf 14:00 uur weer wekelijks de deuren in buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3. Er is een parkeerverbod ingesteld aan de zijde van het buurthuis, maar zware apparaten mogen in- en uitgeladen worden wanneer de alarmlichten van de auto knipperen. Parkeren kan aan de overzijde van de straat en naaste omgeving. Vanaf zaterdag 3 september staan de vrijwillige experts in Schollevaar iedere eerste zaterdagochtend van de maand klaar vanaf 10:00 uur in het Huis van de Wijk, achteringang aan de Hildo Kroprade.


Rommelmarkt terug na twee jaar

capelle • De inmiddels traditionele Capelse rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 24 september. Door corona was het afgelopen twee jaar niet mogelijk om de inmiddels traditionele grote rommelmarkt op het Capelse marktplein te organiseren, maar dit jaar kan het weer wel. Zoals gebruikelijk zijn er weer veel spullen te koop, gesorteerd in verschillende groepen zoals kleding, elektra, speelgoed, boeken, servies, etc. De opbrengst is volledig voor het goede doel: de Capelse Voedselbank en de Elimkerk. Bruikbare spullen voor de verkoop zijn welkom en kunnen ingeleverd worden in de rommelloods naast Bermweg 77. Dat kan bijvoorbeeld op zaterdagochtend 3 september, maandagavond 5 september en zaterdagochtend 17 september. Meer info: www.capelserommelmarkt.nl.


Draw Club Capelle

capelle • Tekenliefhebbers kunnen zondag 4 september terecht bij een nieuwe editie van Draw Club Capelle. Dit is een open groep voor amateur- en professionele creatievelingen die graag samenkomen om te tekenen en te chillen. Iedereen die tekent is welkom, van beginners tot gevorderden en traditionele tot digitale tekenaars. Deze middag is Capsloc de plek om tips en tricks uit te wisselen, te netwerken, of om gewoon over tekenen en kunst te kletsen. Neem eigen materiaal mee, alle genres zijn welkom.


Kunstwandeling voor anderstaligen

capelle • Onder leiding van beeldend kunstenaar Nancy Hagman is er op woensdag 7 september een kunstwandeling voor anderstaligen door Middelwatering (14:00 tot 15:00 uur). Door over kunst te praten, leren en oefenen deelnemers met de taal. Verzamelen bij de bibliotheek op het Stadsplein. Aanmelden: i.olivier@bibliotheekaandenijssel.nl.