Kennismaken met jeu de boules bij KCC

capelle • KCC nodigt Capellenaren uit om mee te spelen met petanque, de Provençaalse variant van jeu de boules.  

Petanque is een gezellige sport, waarbij beoefenaars lekker buiten zijn. Sinds 1994 is er ook in Capelle aan den IJssel de mogelijkheid om petanque te spelen. Voor petanque is weinig of geen uitrusting nodig, het is een eenvoudig spel. De nadruk ligt op behendigheid en tactiek en weinig op fysieke kracht, en het spel kan door jong en oud tot op hoge leeftijd gespeeld worden.
Op Sportpark Schenkel heeft KCC een accommodatie waar het gehele jaar jeu de boules gespeeld kan worden. Er zijn zestien buitenbanen en tien overdekte banen, waardoor er onder alle weersomstandigheden kan worden gespeeld. Het sociale aspect binnen de vereniging speelt een grote rol. KCC is een recreatieve vereniging die niet in bondscompetities speelt. Elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag komen de jeu de boulers van KCC samen om een balletje te gooien in onderling competitieverband. Na het gooien is er nog de gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten. Ook op zondagmiddag kan er worden gespeeld. Regelmatig organiseert de club naast de vaste speeldagen clubtoernooien en een barbecue- en nieuwjaarstoernooi.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend kennismaken op de speeldagen en een keer meespelen. Er zijn altijd leden aanwezig die iets meer kunnen vertellen over de sport. Dinsdag, donderdag en zondag vanaf 13:00 uur bij Sportpark Schenkel (Capelseweg 39A). Meer info: jeudeboules@kcconline.nl.