Zwervers vlamt bij strijd om IJsselcup

capelle • CVV Zwervers heeft de vierde editie van de Hollandsche IJsselcup gewonnen. Nadat in de eerdere drie edities vv Spirit de cup telkens mee naar huis nam, was het nu de beurt aan CVV Zwervers. De Hollandsche IJsselcup wordt gespeeld met de eerste en tweede elftallen (of O23) en de selectieteams van JO19, JO17 en JO15. De vereniging die de meeste punten verzamelt, wint de IJsselcup. Dit jaar deden de teams van CVV Zwervers het erg goed en wisten de meeste punten te behalen. Hoogtepunt was de finalewedstrijd van Zwervers tegen DCV. Zwervers speelde een zeer attractieve wedstrijd en gaf DCV weinig kans. Met goed spel, mooie combinaties en prachtige aanvallen en doelpunten werden de Krimpenaren met maar liefst 5-0 verslagen. Zwervers 2 won afgetekend van SVS-2: het werd 7-0. En ook de jeugdteams van Zwervers deden het prima. JO19 speelde twee keer met 1-1 gelijk, JO17 speelde gelijk tegen Spirit en won van SVS en JO15 won met 5-0 van DCV. 

Met 19 punten won Zwervers de IJsselcup. vv Spirit werd tweede met twee punten minder. Eindstand Hollandsche IJsselcup: 1. CVV Zwervers 19, 2. vv Spirit 17, 3. DCV 7 en 4. SVS 5 punten. Ook de penaltybokaal werd door CVV Zwervers gewonnen. Elk team moest na elke wedstrijd vijf penalty’s nemen. Het aantal benutte strafschoppen per vereniging: 1. CVV Zwervers 41, 2. vv Spirit 39, 3. DCV 25 en 4. SVS 22. 


Wandelfestijn als marathonvervanger

capelle • De halve marathon van Capelle wordt dit jaar eenmalig een wandelfeest over een afstand van 10 kilometer. Een en ander heeft te maken met de verbouwing van het Stadsplein. 'Loopfestijn Capelle' wordt vanuit de Koperwiek georganiseerd en omvat ook verschillende hardloopafstanden voor kinderen. Verder worden leuke prijzen verloot. Via www.halvemarathoncapelle.nl kun je je voor het Loopfestijn inschrijven. De halve marathon en andere afstanden staan volgend jaar weer op het programma.