Halve Marathon wordt ‘Loopfestijn Capelle’

capelle • De voormalige Halve Marathon van Capelle heet dit jaar ‘Loopfestijn Capelle’; de hardlooponderdelen zijn uit het programma geschrapt. 

Volgens de organisatie zijn de halve marathon en andere hardloopnummers uit het programma gehaald omdat zij niet op het Stadsplein terecht kan. Het hardlopen staat volgend jaar weer op het programma, als het Stadsplein helemaal is verbouwd.

Dit jaar zijn er de Kids Run 750, 1000 of 1750 meter) en een wandeltocht van 10 kilometer. 

Loopfestijn Capelle wordt gehouden op 25 september. Meer informatie en inschrijven: www.halvemarathoncapelle.nl/inschrijven/.


Lauren Molengraaf zesde met Nederland bij WK Mountainbike

les gets/capelle • Het Nederlands team - met de Capelse Lauren Molengraaf in de gelederen - heeft bij het WK Mountainbike in Frankrijk een zesde plaats behaald in de race ‘Mixed Relay’. Zwitserland (1), Italië (2) en de Verenigde Staten (3) gingen er met de podiumplekken vandoor.

Mixed relay is een onderdeel waarbij drie dames en drie heren een team vormen en elkaar aflossen. Normaliter vertegenwoordigen de mountainbikers de drie categorieën (junioren, beloften en elite).

Individueel

Persoonlijk haalde Lauren Molengraaf een vijftiende plek in de categorie Dames Junioren op het WK. De individuele wedstrijd ‘Mountainbike Cross Country’ is voor meiden tot en met 18 jaar. Lauren, de enige Nederlandse deelneemster, eindigde op 5:49 van de Zwitserse winnares Monique Halter. 


Lotgenotengroep toeslagenaffaire 

capelle • De lotgenotengroep toeslagenaffaire komt twee keer per maand bij elkaar. In september en oktober staan diverse nieuwe acitiviteiten op het programma.

De deelnemers kunnen bij de lotgenotengroep ervaringen en kennis met elkaar delen, met ondersteuning en informatie van professionals. Capellenaren die ook gedupeerd zijn maar de groep nog niet kennen zijn welkom.

In september en oktober staan er weer bijeenkomsten gepland waarin professionals of ervaringsdeskundigen informatie geven en vragen beantwoorden.
De bijeenkomsten op de vrijdagen zijn in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66 en die van de woensdagavonden zijn Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20.
Mensen die meer informatie willen over de lotgenotengroep of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 707 49 00. Spontaan langskomen bij een van de bijeenkomsten kan ook.