• Sjaan Maaskant met de burgemeester.
• Sjaan Maaskant met de burgemeester. Foto: Jan Timmer

Eigentijdse Sjaan 100 jaar geworden

Algemeen

CAPELLE/LEKKERKERK • Sjaan Maaskant vierde afgelopen week haar eeuwfeest in gezelschap van naaste familie en burgemeester Pauline Bouvy-Koene (Krimpenerwaard).

Verwacht geen stokoude dame als je Sjaan Maaskant in haar gezellige woning in Lekkerkerk bezoekt. De jarige is nog helemaal van deze tijd, getuige haar mobiele telefoon -waarmee ze graag mag beeldbellen met de kinderen, kleinkinderen en haar vrienden en vriendinnen- het enthousiasme waarmee ze haakt, breit en puzzelt, haar interesse in mode en haar passie voor sportprogramma’s op televisie. En ja, ze gaat er ook nog regelmatig op uit en mag graag een potje jokeren. Sjaan Maaskant staat middenin het leven.

Capelle
Ze werd in Capelle geboren; aan de Bermweg om precies te zijn. Een groot deel van haar leven bracht ze door in de IJsselgemeente. Ze trouwde en kreeg twee zonen en is de trotse oma van vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “We hebben een hele leuke en gezellige familie”, zegt ze glimlachend. “Ik zie ze allemaal graag.”
Dan is het moment daar om samen met de burgemeester op de foto te gaan. “Eerst even een mooi jasje aantrekken”, excuseert de eeuweling zich voor een licht oponthoud. Om vervolgens in een modieuze outfit voor de camera te verschijnen, compleet met die olijke lach die zoveel mensen van haar kennen.

Jan Timmer