Algeraweg en -brug twee nachten dicht

capelle • Op de Algeraweg is vanaf 12 september verkeershinder door asfaltwerkzaamheden. In de nachten van 14 op 15 en 15 op 16 september zijn de Algeraweg en de Algerabrug (inclusief wisselstrook) van 22:00 uur tot 05:30 uur volledig afgesloten.

Op de Algeraweg in Capelle aan den IJssel wordt vanaf 12 september het wegdek vernieuwd met geluiddempend asfalt. Tijdens deze periode blijft er in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar voor verkeer, behalve tijdens de twee genoemde nachten. De werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen, en de geluidsoverlast te beperken. Automobilisten moeten rekening houden met een langere reistijd.

Eén rijstrook

Naar verwachting is het werk in de week van 3 oktober klaar. Tijdens deze periode blijft er in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar voor verkeer. Wel zijn er twee nachten waarin de Algeraweg in zijn geheel wordt afgesloten voor alle motorvoertuigen. Dan is ook de wisselstrook op de Algerabrug dicht. Verkeer naar en uit de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel moet via Gouda omrijden.

De afsluiting in de nacht is nodig om de aansluiting van de weg met de Algerabrug veilig uit te voeren. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via Gouda. Het openbaar vervoer rijdt tussen 22:00 en 5:30 uur niet over de Algerabrug. Hulpdiensten, spoedeisende hulp en mensen met een spoedbezoek aan de huisartsenpost in het IJsselland kunnen wel gebruik maken van de brug (via wisselstrook).

Aangeraden wordt om te rijden via Gouda of de pont in Schoonhoven, rijden tijdens de spits te vermijden en de fiets vaker te pakken. Fietsen blijft de hele periode mogelijk, ook tijdens de nachtelijke afsluiting.