• Onthulling van de graffitikunst.
• Onthulling van de graffitikunst. Foto: Aangeleverd

Bouwhekken voormalige Hovenbuurt opgevrolijkt

capelle • De bouwhekken van het nieuwbouwproject Harmonie, voorheen de Hovenbuurt, zijn opgevrolijkt met graffiti kunst door thuisblijvende jongeren. Buurtcentrum De Fluiter nam het initiatief. Stebru en Havensteder zorgden in afstemming met ontwikkelaar Blauwhoed voor het plaatmateriaal en de financiële ondersteuning. Het resultaat: een vrolijke omlijsting van de bouwplaats. 

Met dit initiatief willen de drie betrokken partijen niet alleen in fysieke zin, met woningen, maar ook in sociale zin betekenisvol zijn voor de buurt. Het is onderdeel van de afspraken die bij de ontwikkeling van Harmonie zijn gemaakt met de gemeente Capelle aan den IJssel. Stebru, Havensteder en Blauwhoed geven hier invulling aan in de vorm van verschillende initiatieven. De graffiti kunst door thuisblijvende jongeren was het eerste project. De borden blijven gedurende de bouw van de woningen hangen. “We zijn nog aan het nadenken hoe we de borden na oplevering van de woningen een mooie bestemming kunnen geven, want het is minstens zo belangrijk dat ook na de bouw deze kunstwerken gekoesterd blijven”, aldus Dennis Franken van Stebru.

De zomervakantie is voor veel mensen een periode om er even tussenuit te gaan. Echter is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Buurtcentrum de Fluiter zorgde daarom voor zomerse activiteiten. Eén daarvan is graffiti spuiten. Onder professionele begeleiding maakten de jongeren een eigen kunstwerk. Na drie dagen hard werken zijn bouwhekken versierd. Dennis Franken: “Behalve de creatieve en sociale ontplooiing willen we als gebaar naar de directe omgeving de kinderen het gevoel geven dat ze niet vergeten worden en dat zij ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een mooi stukje Capelle Centrum.”

Op de plaats van de Hoven wordt de buurt Harmonie ontwikkeld; een mix van huur- en koopwoningen. Naar verwachting worden de eerste woningen medio 2023 opgeleverd.