‘Voel je fit’ voor ouders Schollevaar


capelle • Voel je Fit is een beweegactiviteit voor ouders uit de wijk Schollevaar. Op dinsdag 6 september kunnen zij samen een beweegactiviteit doen.

Samen met Alienke van Sportief Capelle gaan de ouders wekelijks een beweeg activiteit doen om weer helemaal fit te worden. Het advies aan de ouders: ‘trommel andere ouders op en werk samen aan de gezondheid, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.’

 Voel je fit duurt van 11:00 tot 12:00 en belangstellenden kunnen gratis meedoen. Aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.


Kunstwandeling in Middelwatering

capelle • Sportief Capelle houdt in augustus en september, in samenwerking met de Kunstkring Capelle, twee kunstwandelingen. 

Het zijn wandelingen van ongeveer een uur waarbij de deelnemers meegenomen worden langs verschillende kunst in de wijken Middelwatering en Oostgaarde. 

Allereerst is Middelwatering aan de beurt. Op maandag 29 augustus start om zowel 13:00 uur als 14:30 uur een wandeling door de wijk, geschikt voor alle leeftijden. De tocht begint en eindigt bij Sportcomplex Aquapelle. Inschrijven kan via sportiefcapelle.nl (deelname gratis).


Veiling, taxatie en muziek bij Kunstmarkt

capelle • Bij de Kunstmarkt van dit jaar is voldoende te doen, te zien en te horen. Zo kunnen bezoekers spullen laten taxeren door Veilinghuis Vendu Rotterdam. De taxatie kost 7,50 euro per object, deze vergoeding is voor Hospice IJsselOever. Het taxeren duurt van 10:30 uur tot 13:30 uur. Aanmelden voor het taxeren kan via jemgrandia@hotmail.com of 010 450 2254.

In totaal zijn er 56 kramen te vinden op de Kunstmarkt, met kunstenaars vanuit de regio. Daarbij is er muziek en andere vormen van vermaak. Ook wordt een vlag onthuld van de winnaar van een ontwerpproject waaraan 24 regionale basisscholen hebben deelgenomen.
De Kunstmarkt vindt plaats op 10 september bij de Dorpskerk in Capelle, Kerklaan 2.