Vaccinatielocatie IJsselland gesloten

capelle • De vaccinatielocatie in het IJsselland Ziekenhuis was vrijdag 12 augustus voor de laatste keer geopend. Vanwege het warme weer sluit de locatie vanaf 11.30 uur. Van 1 maart tot en met 12 augustus was de vaccinatielocatie van de GGD in het IJsselland bijna iedere vrijdag geopend. “De eerste weken maakten enkele tientallen bezoekers hiervan gebruik; in de loop van tijd groeide dit aantal uit tot meer dan 500 belangstellenden per vrijdag”, staat op de website van het ziekenhuis. “In verband met de benodigde ruimte hiervoor is het in het ziekenhuis helaas niet meer mogelijk een geschikte locatie te bieden.” 

Ook in Sporthal Schenkel worden geen vaccinaties meer gezet. Capellenaren die zich willen laten vaccineren moeten daarom uitwijken naar één van de locaties in de regio. Meer informatie is beschikbaar via de GGD: 0800 7070 of via 443 80 31.


Gemeente: “Verbod op barbecuën in Schollebos”

capelle • In verband met de aanhoudende droogte stelt de gemeente Capelle aan den IJssel per direct een verbod om deze week te barbecueën in het Schollebos. De kans op brandgevaar is nu te groot en dat brengt gevaar voor mens, dier en natuur met zich mee. Vanwege de droogte en het brandgevaar heeft de gemeente vanaf dit weekend bermen in de stad. Dit gebeurt rond het Schollebos en op verschillende plekken in Fascinatio en de Abram van Rijckevorselweg. Niet alleen de natuur is kwetsbaar met deze droogte, maar ook tuinen. De gemeente roept iedereen op om voorzichtig te zijn met vuur, barbecueën in de tuin en geen sigarettenpeuken weg te gooien.

"Het verbod geldt in elk geval zolang de warmte en droogte aanhouden", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Na komend weekend zullen wij kijken hoe de situatie dan is, maar tot die tijd blijven de borden staan. We willen een beroep doen op ieders gezond verstand."