Promotie is hét doel voor vv Capelle

capelle • "Capelle is vol goede moed en ambitie begonnen aan het nieuwe seizoen. Een voetbaljaar waarin de ploeg van trainer Ralph Kalkman uitkomt in de vierde divisie A en promotie nadrukkelijker dan vorig jaar het doel is", weet aanvoerder Sander Fischer.

"We zijn alweer een week of vier in voorbereiding", vertelt de 33-jarige oud-prof. "En ik moet zeggen: het is weer hartstikke leuk om met de groep op het trainingsveld te staan en te bouwen aan een deels nieuwe basis met wat andere accenten. Zo gaat dat, hé. De selectie heeft wat wijzigingen ondergaan, waardoor we, afgaande op de oefenwedstrijden en de trainingen, iets anders gaan spelen dan we gewend waren. We hebben er wat spelers bij gekregen die ons meer goals moeten kunnen brengen en we oefenen met een iets dieper spelende nummer 10. De voorbereiding is de periode om dingen uit te proberen en in te slijpen. Dat heeft altijd tijd nodig, zeker in een selectie met nogal wat nieuwe gezichten. Daarnaast hadden we te kampen met spelers die later aansloten vanwege vakanties. De contouren van onze ploeg worden echter langzaam maar zeker duidelijk."

Sander Fischer gaat andermaal leiding geven aan het vorig seizoen sterkste deel van Capelle 1: de defensie. Aan de verdedigende kwaliteiten lag het zeker niet het voorbije voetbaljaar, waarin de Slotheren lange tijd op de titel in de Hoofdklasse A leken af te stevenen, maar op het laatst toch met lege handen achterbleven. "We hebben het uit onze handen laten glippen en dat deed pijn", blikt Fischer terug op de dramatische slotfase van competitiejaargang 2021-2022. "Natuurlijk denk je er over na hoe dat ons kon overkomen. Het moet de druk zijn geweest die ons heeft opgebroken. Onder die pressie verloren we klaarblijkelijk onze rust en gingen wij ons in het veld anders gedragen dan we wilden. Terugkijkend hebben we het in een bepaalde fase van het seizoen vooral laten afweten tegen clubs uit het rechterrijtje. Waar onze concurrenten met ruime cijfers wonnen van Achilles en Rijsoord, oogstten wij ternauwernood een 2-1 overwinning en een 1-1 gelijkspel. Ons probleem zat hem in de productie. We scoorden te moeilijk. Met de komst van twee nieuwe spelers die tot nog toe makkelijk hun goals mee pakten moet dat probleem straks tot het verleden behoren. Ik denk sowieso dat Capelle zich behoorlijk versterkt heeft. Aan ons om ook in het nieuwe seizoen mee te doen om de prijzen. Want dat is wat we willen. Natuurlijk, het voorbije seizoen eindigde anders dan we gehoopt hadden, maar we mogen óók vaststellen dat Capelle zich, ondanks het teleurstellende eindresultaat, weer verder ontwikkeld heeft. Het is namelijk nog helemaal niet zo lang geleden dat de club zich in een neergaande spiraal bevond en was weggezakt uit de top van het amateurvoetbal. Die lijn is inmiddels meer dan doorbroken. Het mooie daarvan is dat je de sfeer hebt zien veranderen op 't Slot. Er is weer veel enthousiasme. De publieksaantallen zijn toegenomen en onze supporters leven echt mee met de selectie. De trots is terug. We merken het ook aan onze tegenstanders: Capelle is weer een ploeg om rekening mee te houden. Hopelijk kunnen we die herwonnen status dit seizoen gaan uitbouwen. Ik sta te popelen om op 27 augustus aan te treden tegen onze eerste tegenstander: het gepromoveerde Kloetinge. Dan hebben we meteen een eerste indicatie waar het vernieuwde Capelle staat."

Zelf is Sander Fischer begonnen aan zijn tweede seizoen op 't Slot. Of er nog een derde jaar achteraan komt? Daarover wil hij gaandeweg de competitie gaan nadenken. "Met een baan en een jong gezin is de combinatie best pittig", zegt hij. "Aan de andere kant heb ik het naar mijn zin bij Capelle. Ik schuif het besluit daarom nog maar even voor mij uit."

Jan Timmer