• Rody van Hemert wil attractief voetbal.
• Rody van Hemert wil attractief voetbal. Foto: Wijntjes Fotografie

CVV Zwervers op de dynamische toer

capelle • CVV Zwervers is begonnen aan wat je nu al een historisch seizoen mag noemen. Voor het eerst in de lange geschiedenis van de Capelse voetbalvereniging gaat men met het eerste elftal op zaterdag spelen. De Couwenhoekers stromen in in de eerste klasse C.

De nieuwe trainer Rody van Hemert heeft enorm veel zin in de aanstaande competitie. "En voor de spelersgroep geldt hetzelfde", glimlacht de coach die afgelopen seizoen in de slotfase het stokje al over nam van Ton van Bremen en zijn club in extremis aan degradatie wist te onttrekken. "Toen met bestuur mij vroeg om eerder in te springen dan oorspronkelijk de afspraak was, heb ik dat gedaan omdat ik niet wilde weglopen van mijn verantwoordelijkheid", vertelt hij. "Gelukkig slaagden we er in om het team in veilige haven te loodsen. Ik trof destijds een elftal waarin best wat irritaties zichtbaar waren op het veld. Het was zaak om zo snel mogelijk een positieve sfeer te scheppen. Dat lukte. De sfeer na afloop van onze winst in het cruciale duel met Sarto zal ik niet snel vergeten. Het was één groot feest in de bus."

Vorige week startten Van Hemert en de zijnen de voorbereidingen op een nieuw seizoen in een nieuwe omgeving: de eerste klasse C. "Een groot deel van de oude selectie is gebleven, en we hebben wat spelers van buitenaf binnen gekregen", vertelt de coach. "Mijn verhaal naar de jongens toe is duidelijk: ik wil toe naar een Zwervers dat attractief en aanvallend voetbalt; een spel speelt waar de dynamiek vanaf spat. Nee, dat is wat anders dan doldriest ten aanval trekken. Waar het mij om gaat is dat het publiek een mooie middag beleeft wanneer het naar Zwervers 1 komt kijken. Dáár gaan we voor. De spelers zijn er al net zo enthousiast over als ik, al vergt het bij een aantal wél een omschakeling. Meteen in de eerste week al trainen we intensief en best zwaar. We willen het spel er zo snel mogelijk inslijpen."
Hoe nieuwkomer Zwervers zich gaat verhouden tot de andere teams in 1C is nog even in nevelen gehuld. Beide kennen elkaar niet. "Als ik naar de poule kijk dan constateer ik dat die net wat minder sterk is dan afgelopen seizoen", zegt van Hemert. "Sterke clubs als Kloetinge en Nieuwenhoorn zijn gepromoveerd, dat scheelt. Heinenoord en Neptunus zijn afgedaald. Wij moeten in deze klasse onze punten kunnen pakken. Ik ben optimistisch gestemd."

Jan Timmer