Nieuwe appartementen op locatie Betty Boop

capelle • Ontwikkelaar Bermsigt BV wil de voormalige zon- en nagelstudio Betty Boop aan de Bermweg 310 slopen en op dezelfde locatie een kleinschalig appartementencomplex bouwen. Het complex moet passen in 'het dorpse karakter van de Bermweg'.

De locatie valt binnen het gebied Landelijk Capelle en is gelegen aan de Bermweg-West, aan de overzijde van winkelgebied De Luifel. Om het appartementencomplex te kunnen bouwen, heeft de ontwikkelaar medewerking van de gemeente nodig. Volgens het geldende bestemmingsplan is het hier immers niet toegestaan om meerdere woningen te bouwen. De gemeente ziet kansen voor een kwaliteitsimpuls op deze locatie en heeft zodoende ingestemd met een nieuwbouw initiatief. Tijdens een presentatie op 7 juli bleek dat het gaat om 14 tot 16 appartementen. In het huidige bestemmingsplan is plaats voor één woning, waardoor afwijking van dit plan noodzakelijk is om de woningbouw te realiseren. 

Wat de beoogde bouw aan parkeer- en verkeerlast zal opleveren, moet nog onderzocht worden. Ook de aanleg van de 'langzame verkeersroute' tussen de Bermweg heeft mogelijk invloed op de parkeergelegenheid. Op wijwillendit.nl staat meer informatie. Omwonenden wordt gevraagd mee te praten over de plannen. Het mailadres hiervoor is doemee@capelleaandenijssel.nl.