Ruimere regels digitaliseringsvoucher MKB

capelle • Alle Capelse bedrijven uit het Midden- en kleinbedrijf (MKB) kunnen een beroep doen op de digitaliseringsvoucher. Voorheen konden ondernemers alleen aanspraak maken als hun bedrijf aangemerkt is als winkel (retail/detailhandel), een horecaonderneming of een onderneming voor persoonlijke verzorging.

Deze voucher is een regeling om ondernemers in het kleinere MKB te stimuleren om te digitaliseren. De Capelse wethouder Economie Eric Faassen benadrukt het belang van digitalisering: ”Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Doordat we de regels versoepeld hebben, komen meer bedrijven in aanmerking voor deze financiële bijdrage. Zo bouwen we aan een sterker ondernemersklimaat in Capelle.”

Tijdens de coronalockdownperiode bleek het online vindbaar en bereikbaar zijn van bedrijven van groot belang. Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

Voorwaarden

De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50 procent van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van 1.000 euro en een maximumbedrag van 2.500 euro per onderneming. De voucher kan aangevraagd worden door bedrijven die zich vóór 1 januari 2021 in de gemeente gevestigd hebben.
De voucher is beschikbaar tot 31 oktober 2022 of tot zoveel eerder als de subsidiepot leeg is. In de subsidiepot zit nog 36.831 euro. Daarmee kunnen nog tussen de 14 en 36 ondernemers geholpen worden (afhankelijk hoeveel subsidie per ondernemer aangevraagd wordt).

De voucheraanvraag en meer informatie is te vinden op capelleaandenijssel.mkbvoucher.nl/.