Honkbal workshop bij EuroStars

capelle • Kinderen van 8 tot en met 15 jaar kunnen kennismaken met het honkbal tijdens een workshop bij EuroStars. Deze wordt gehouden op donderdag 4 augustus, van 11:00 tot 12:00 uur. Trainers van Euro-Stars staan met veel plezier klaar om deze clinic te verzorgen aan de jeugd. Locatie: EuroStars, Capelseweg 37 in Capelle. 


Geen toegang tot wisselstrook Capelse kant

capelle • Afgelopen weekend waren er al problemen met de slagboom van de wisselstrook. De storing hield aan en daarom kunnen deze hele week voertuigen vanaf de Capelse kant de wisselstrook niet gebruiken.

Door een storing moet de slagboom van de wisselstrook aan de Capelse kant worden vernieuwd. De rest van de week blijft de wisselstrook richting Krimpen daarom gesloten. De wisselstrook richting Capelle blijft geopend volgens normale tijden. 

Verkeer dat vanuit Capelle naar Krimpen aan den IJssel gaat, zal moeten omrijden via het Capelseplein.


Kunstwandeling in de wijk Fascinatio

capelle • Creatief Ouder Worden houdt op donderdag 11 augustus april een kunstwandeling in de wijk Fascinatio. Deelnemers kunnen mee wandelen langs kunst, architectuur en de wijngaard.

De wandeling onder leiding van Marie-Louise Eijsvoogel voert langs kunstwerken, maar ook het ontstaan van de wijk en de architectuur komen aan bod. Ook de eigen stadswijngaard van Capelle komt aan bod; Marianne de Veer geeft daar een rondleiding langs de wijnranken en vertelt erover. De wandeling start om 14:00 uur bij het Huis van de Wijk Fascinatio, inloop om 13:30 uur. De wandeling eindigt ook bij het Huis van de Wijk Fascinatio. Kosten: 1,00 euro inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via cow@kunstkringcapelle.nl of 06 2310 3615.


Rouwgroep Verlies van een partner start augustus

capelle • De eerste bijeenkomst van de Rouwgroep Verlies van een partner is op 25 augustus.  Een partner verliezen, of iemand anders van wie je hield, is erg ingrijpend. Vooral mensen bij wie dit is gebeurd, begrijpen hoe dit is. Door corona hebben meer Capellenaren dan anders dit meegemaakt. Daarom start Welzijn Capelle in augustus en oktober twee groepen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. De Rouwgroep Verlies van een dierbare begint pas in oktober. Aanmelden via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010 707 49 00.