• De fotowand wordt onthuld.
• De fotowand wordt onthuld. Foto: IJsselland Ziekenhuis ©JMH

Fotowand Geboortecentrum onthuld

capelle • Het Geboortecentrum in het IJsselland Ziekenhuis is verfraaid met een fotowand, die dinsdag 26 juli onthuld werd. 

Om het Geboortecentrum compleet te maken, ontbrak alleen nog een mooie afbeelding bij de ingang in de wachtruimte. Hiervoor zijn in de loop der tijd vele ideeën bedacht en is het gezamenlijke idee tot stand gekomen om vier generaties af te beelden die zelf in de wachtruimte zitten. Eén van de verpleegkundigen van het Geboortecentrum is recent bevallen van een tweeling en ze is samen met haar kinderen, moeder en oma gefotografeerd door fotograaf Lennard Busstra.

Sinds anderhalf jaar heeft het IJsselland Ziekenhuis een nieuw Geboortecentrum, waar het ziekenhuis topfaciliteiten en deskundigheid biedt aan zwangere en barende vrouwen. Zo is er 24 uur mogelijkheid van pijnstilling en op één verloskamer is het mogelijk om in bad te bevallen. Eén van de belangrijkste eisen die het ziekenhuis aan het centrum heeft gesteld is ‘family centered care’, waarbij alle zorg gericht is op het hele gezin. Moeder en kind krijgen op dezelfde kamer zorg van zowel de verloskundige als verpleegkundige zorgverleners, en indien nodig ook van de kinderarts. 

Afgelopen week is de fotowand onthuld. Ook de nieuwe website van het Geboortecentrum is gelanceerd: www.ysl.nl/geboortecentrumijsselland.