Ronde van West in teken van Hospice IJsselOever

capelle • De Plus ‘s Gravenland Ronde van West, die wordt gehouden op 16 augustus staat in het teken van Hospice IJsselOever. Zo kunnen inschrijvers bijvoorbeeld een extra donatie doen.

Voor de 14e editie van de Ronde van West kunnen deelnemers zich voor vier afstanden inschrijven: de 1 kilometer, 2 kilometer, 5 kilometer en de hoofdafstand 10 kilometer, maar daarnaast ook over twee wandelafstanden. Een wandeling naar keuze van 5 of 10 kilometer over het wedstrijdparcours is dit jaar een nieuw onderdeel. Deelnemers lopen in hun eigen tempo over het parcours en passeren zo de mooie en muzikale plekjes waar de lopers ook langskomen.

De start en de finish van de loop zijn zoals gebruikelijk nabij het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat in Capelle West, alwaar ook gelegenheid is om te verkleden. Net als voorgaande edities is er alleen mogelijkheid tot voorinschrijven.

Zoals gebruikelijk verzorgt de organisatie de nodige faciliteiten zoals een verkeersluw parcours, gratis parkeergelegenheid in de nabije omgeving, toiletruimte, medische verzorging , mogelijkheid tot afgifte van goederen, muziek langs het parcours, water, massage en een medaille bij de finish en een gratis toegankelijke afterparty.

Meer informatie over de loop is te vinden op www.rondevanwest.nl. Ook de inschrijving verloopt via deze website. Meer informatie over de buurtgroep is te vinden op www.buurtgroepcapellewest.nl. Contact met de organisatie is onder meer mogelijk via rondevanwest@buurtgroepcapellewest.nl.