Brandweerauto kantelt; twee gewonden

capelle • Een hoogwerker van de brandweer is vrijdagavond laat gekanteld op de Kanaalweg. Hierbij vielen twee gewonden.

Het voertuig was vanuit de kazerne aan de Slotlaan op weg naar een spoedmelding in Rotterdam-Nesselande. Op de Kanaalweg kantelde de wagen bij het nemen van de bocht en kwam tegen een boom terecht. Twee inzittenden van de brandweerwagen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen mocht het ziekenhuis vrij snel verlaten.


'Waterbus in vierde kwartaal naar Rivium'

capelle • In eerste instantie zou de waterbushalte aan het begin van dit jaar al bij het Rivium gaan aanmeren, maar door vertraging wordt de halte niet voor het vierde kwartaal verwacht. 

De vertraging heeft de maken met vergunningaanvragen en aanleg van het ponton waar de waterbussen zullen aanmeren. De waterbus zal in de toekomst, met de ontwikkeling van woningbouw in het Rivium, voor veel mensen een rechtstreekse ov-verbinding naar Rotterdam en Dordrecht vormen. 


Parkeerverbod bij hoek Wiekslag-Merellaan

capelle • Het college heeft besloten een parkeerverbod in te stellen ter hoogte van Wiekslag 3. Dit in verband met de komst van sbo De Bouwsteen, dat zich hier na de zomervakantie gaat vestigen. Middels een gele streep zal de zone worden aangegeven waar niet geparkeerd mag worden. "Zo is er meer overzicht voor kinderen en meer verkeersveiligheid”, aldus een woordvoerder van de gemeente. "Parkeren is niet handig daar met de komst van de sbo na de zomervakantie.”