Bedreiger van verdachte doodrijden Arno de Korte veroordeeld

capelle • Edwin M., die verdacht wordt van het doodrijden van de Capelse motoragent Arno de Korte, is zelf bedreigd. De man die hem bedreigde, Peter J., is nu veroordeeld.

De man belde bijna vijftig keer naar M., waarbij Peter J. hem en zijn familie bedreigde. Daarnaast schreef hij dreigbrieven. In de gesprekken en brieven deed hij uitspraken als "jullie gaan er allemaal aan" en "jullie zijn allemaal schuldig". Ook liet hij tijdens de telefoongesprekken het geluid van een vuurwapen horen. Naar eigen zeggen kende hij Edwin M. niet, maar het drama werd "een obsessie" voor hem. Hij betuigde spijt in de rechtbank.

J. moet twee familieleden 1500 euro aan immateriële schade betalen en de 4800 euro voor de camera’s die zij neerzetten. Ook krijgt hij een contact- en locatieverbod, naast een werkstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.


Creatief graffiti spuiten

capelle • Kinderen kunnen deze week hun creativiteit kwijt bij de workshops graffiti spuiten. Ze worden geholpen door een echte graffiti artist van Graffitipro. Iedere deelnemer (8 tot 15 jaar) zal tevreden weggaan met zijn of haar bord. 

Op donderdag 28 juli komt de workshop naar de Cruyff Court Oostgaarde (Purmerhoek), op vrijdag 29 juli naar het Valeriusrondeel en op maandag 1 augustus naar Speelveld Bongerd. 

Inschrijven en meer info: www.sportiefcapelle.nl.


Wisselstrook open op normale tijden

capelle/krimpen a/d ijssel • Met de afronding van de werkzaamheden aan het grote kruispunt in Krimpen aan den IJssel is de wisselstrook over de Algerabrug weer volgens reguliere tijden open.

Vanaf Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan den IJssel is de wisselstrook open van 14:00 tot 19:50 uur, en van Krimpen naar Capelle van 20:00 tot 13:50 uur.

Afgelopen week werd de grote kruising weer aan alle kanten opengesteld voor het verkeer. Het werk heeft enkele jaren geduurd.