Motorrijder zwaargewond na val op Capelseplein

CAPELLE • Op het Capelseplein is zaterdagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt na een val. Het slachtoffer werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse. Het is niet bekend waardoor de man ten val is gekomen; mogelijk was er sprake van een beroerte. De man mocht later in het weekend het ziekenhuis verlaten.

Vanuit Krimpen aan den IJssel en op de Abraham van Rijckevorselweg vanaf het Rivium ontstonden door het incident lange files. Na een paar uur werd de weg vrijgegeven.


Vermoedelijk blauwalg in grote vijver Schollebos

capelle • Er is vermoedelijk blauwalg aanwezig in de grote vijver van het Schollebos. Het hoogheemraadschap voert daarom metingen uit. De vijver is geen zwemwater, maar dieren maken er regelmatig gebruik van. 

Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken, ook bij (huis)dieren. Dus ook de honden en paarden die in het Schollebos lopen en mogelijk in aanraking komen met het water, lopen kans op vergiftiging door blauwalg. Het risico op botulisme neemt ook toe. Het advies luidt: voorkom dat je hond of paard met het water in aanraking komt en voer de (water)vogels niet. Ook bij mensen kunnen blauwalg en botulisme zorgen voor klachten. Het water in het Schollebos is niet geschikt als zwemwater voor mensen.

De gifstoffen die blauwalgen produceren zijn giftig voor mens en dier. Symptomen zijn misselijkheid, overgeven, moeheid, duizeligheid, droge mond en buikklachten. Waarschuw een huisarts als deze symptomen opspelen. Huisdieren die in contact zijn geweest met besmet water en gezondheidsklachten hebben moeten naar de dierenarts worden gebracht.