• De jonge Oostgaarders die activiteiten bedenken.
• De jonge Oostgaarders die activiteiten bedenken. Foto: Aangeleverd

'NextGen' bedenkt zelf activiteiten

capelle • Capelle heeft er een nieuwe gemotiveerde groep bij die activiteiten bedenkt en organiseert voor en door jongeren.

Zij heten ‘NextGen’; een naam die zij zelf bedacht hebben. De groep jongeren (12-15 jaar) houdt binnenkort bijvoorbeeld een sport- en spelmiddag en een voetbaltoernooi. Ze zijn vorige zomer gestart met het meedenken en uitvoeren van een zomervakantieprogramma. Het ging toen nog om een pilot, maar door het succes, de gedrevenheid en het enthousiasme van de jongeren is besloten om dit project door te pakken. Dit jaar bedenkt en organiseert de groep weer zomeractiviteiten. Zij worden begeleid door jongerencoach Remco Moet van Jongerenwerk Capelle (JWC), onderdeel van Welzijn Capelle. Zij leerde bij hem onder andere vergaderen, brainstormen en dit om te zetten in concrete plannen.

NextGen komt wekelijks samen en geeft aan vol met ideeën te zitten die zij graag Capelle breed willen uitrollen. Hun eerste activiteit zal dinsdag 19 juli plaatsvinden vanaf 14:00 uur bij het Cruyff Court in Oostgaarde. Het gaat hier om een sport en spel middag voor jongeren vanaf 12 jaar. Op diezelfde locatie organiseren zij 21 juli een voetbaltoernooi vanaf 11:00 uur. De voorbereidingen zijn nog in volle gang en de jongeren voelen de tijd tikken.

Volg de plannen via Instagram:
@Jongerenwerk_Capelle.