"Geen nieuw bestemmingsplan ING gebouw”

CAPELLE • Er komt geen nieuw bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het perceel waarop het huidige ING Gebouw staat. Het Capelse college van burgemeester en wethouders laat dit weten in antwoord op vragen van de Capelse GroenLinks fractie. 

GroenLinks vroeg zich af of het college bereid is om, in samenspraak met omwonenden, met een nieuw bestemmingsplan op de proppen te komen. “Het idee is om geen nieuw bestemmingsplan te maken, maar dat de initiatiefnemer een omgevingsvergunning aanvraagt om af te wijken van het bestemmingsplan. Het concrete bouwplan dat met input van de omgeving is ontworpen kan hiermee worden aangevraagd. Het is bij de behandeling van een vergunningaanvraag voor zowel de omgeving als voor het college en de raad veel duidelijker waar ja of nee tegen gezegd wordt dan bij een abstracter bestemmingsplan”, aldus het college.
Geen prijsafspraken
Verder vroeg GroenLinks zich af of het college vindt dat met de huidige plannen van de projectontwikkelaar HIG voldoende woningen worden gecreëerd voor Capellenaren met lage en midden inkomens. Volgens het college zijn nog geen afspraken met de ontwikkelaar gemaakt over prijscategorieën. De ontwikkelaar heeft aangegeven graag ‘middeldure’ huurwoningen te realiseren voor met name senioren en jongeren.
Om woningbouw te realiseren op de plek van het huidige ING gebouw is een nieuw bestemmingsplan of een omgevingsvergunning nodig; het huidige bestemmingsplan staat namelijk geen woningbouw toe.

De huurprijzen zullen naar verwachting starten vanaf 763,47 euro, het minimum in de vrije huursector. In de vrije sector geldt geen maximum huurprijs. Er lijkt geen plaats te worden ingeruimd voor sociale huurwoningen.