Kinderbingo in Wijkcentrum Schollevaar

capelle • In Wijkcentrum Schollevaar vindt op vrijdag 22 juli een kids bingo plaats, van 14:00 tot 17:00 uur. Voor de kinderen (leeftijd 3 tot 12 jaar) is er veel lekkers, een bingo, een surprise act en leuke verrassingen. Inschrijven kan via e-mail: ladiesnightcapelleschollevaar@gmail.com. Entree: 10,00 euro. Begeleiding van ouders/verzorgers is verplicht. 


Workshop rap voor kinderen

capelle • Voor kinderen tot en met 12 jaar is er op op 25 juli een workshop rap in het KinderLab Schollevaar. Rap is de kunst van het vertellen in ritme en rijm. Het is een goede oefening voor je ritmegevoel en bovenal een erg geschikte vorm om wat over jezelf te vertellen. Jonge Capellenaren die dit ook eens willen proberen, kunnen zich opgeven via de website welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl. De workshop duurt van 11:00 tot 13:00 uur; deelname is gratis.


High tea bij Ontmoeting

capelle • Bij Ontmoeting van De Zellingen kunnen senioren op 26 juli genieten van een high tea met allerlei kleine hapjes. De high tea duurt van 12:30 tot 14:00 uur en kosten zijn 5,00 euro per persoon. Deelname op basis van open inloop.


'Open mic' bij Capsloc

capelle • Creatievelingen zijn op woensdag 27 juli welkom bij Capsloc voor een zogeheten open mic storytelling. Iedereen die houdt van verhalen vertellen en het bedenken van eigen werelden is welkom om met andere verhalenvertellers, songwriters, dichters, scenarioschrijvers samen te zitten en elkaar te inspireren. De storytelling open mic in het Capsloc café is er deze zomervakantie speciaal voor woord- en tekst creatievelingen. Om over woorden te kletsen, te chillen, verhalen aan elkaar voor te lezen, of op te voeren op een klein podium. Spoken word, gedichten, scenario's, verhalen, songteksten; alles en iedere vorm is welkom. De moderator is songwriter Bronte Lavendel wiens teksten vol zoete poëzie zitten. Tijd: 14.30 tot 17.30 uur (gratis entree). 


Slot Capelle bouwen in Minecraft

capelle • Kinderen en jongeren kunnen op 28 juli met de bibliotheek het oude slot van Capelle bouwen in Minicraft. Eerst krijgen zij een rondleiding van een gids bij het Dief- en Duifhuisje en de overblijfselen van Slot Capelle. Daarna gaan zij in de bibliotheek zelf het Slot nabouwen in duo's op een laptop of iPad. Na afloop kunnen zij elkaar en hun (groot)ouders het mooie bouwwerk laten zien. De workshops zijn bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben. Aanmelden via bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek. De kosten zijn 2,50 euro voor leden en 3,50 euro voor niet-leden. De rondleiding en workshop duren van 12:30 tot 16:30 uur.