Hulp bij problemen

capelle • Corona heeft bij veel mensen voor nieuwe of extra problemen gezorgd. Sociale contacten zijn verminderd of helemaal verdwenen. Sommige mensen hebben last van stress of angsten en daardoor bijvoorbeeld een verslaving ontwikkeld, bij anderen zijn er geldproblemen Wie daar vragen over heeft of hulp bij wil, kan terecht bij de maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle. 

Riham Kandemir, maatschappelijk werker voor de wijk Oostgaarde: "‘Mijn collega's en ik kunnen helpen bij vragen over allerlei zaken in het leven: geldproblemen, huiselijk geweld, gezondheid, als je je alleen voelt, de relatie met je kinderen… Alles in je leven wat niet goed loopt en wat je anders zou willen. Een gesprek is gratis en vertrouwelijk, Wij kijken met de vraagsteller naar de vraag en bedenken samen een oplossing." 

Spreekuur
Voor bewoners van Oostgaarde houdt maatschappelijk werker Riham Kandemir elke week spreekuur in Huis van de Wijk Oostgaarde. Het spreekuur is 's woensdags van 12.00-14.00 uur. Als blijkt dat er meer mensen zijn met een bepaalde vraag, of hetzelfde willen leren, kan de maatschappelijk werker een training geven, bijvoorbeeld over gezonder leven of weerbaarheid. De deelnemers leren hierin nieuwe vaardigheden en krijgen een groter sociaal netwerk. Riham: "Mensen krijgen zo weer meer grip op hun eigen leven."
De maatschappelijk werker wil in Oostgaarde graag nog meer samenwerken met partners uit de wijk, zoals CJG, Havensteder, de stadsmarinier, Sportief Capelle, psychologen en scholen. Riham: "Hoe beter wij samenwerken, hoe beter we samen Capellenaren kunnen helpen."

Belangstellenden kunnen voor vragen of ideeën contact met Riham opnemen via aanmelding@welzijncapelle.nu of 010-7074900. Bewoners van Oostgaarde kunnen ook langskomen op het spreekuur maatschappelijk werk, op woensdagen van 12.00-14.00 uur. Huis van de Wijk Oostgaarde is gevestigd aan de Linie 5.