• Nico van Veen kijkt terug op vier mooie jaren als wethouder.
• Nico van Veen kijkt terug op vier mooie jaren als wethouder. Foto: Jan van den Arend

Van Veen: 'Ik ga me zeker niet vervelen'

capelle • Eerst eens even lekker op vakantie en dan verder kijken. Zo ziet het plaatje er de komende maanden uit voor Nico van Veen, die afgelopen week na vier jaar wethouderschap afscheid nam.

"Ik kijk terug op een mooie periode", stelt de 75-jarige Capellenaar vast. "Nee, het kostte me geen moeite om het wethouderschap vaarwel te zeggen. Tijdens de recente coalitieonderhandelingen wist ik al dat er voor mij geen nieuwe termijn zat aan te komen. Dat had alles te maken met de breed levende wens om de coalitie te verbreden van drie naar vier partijen. Eén van de consequenties daarvan was dat mijn partij -de VVD- een wethouder minder zou leveren. In de persoon van Harriët Westerdijk hadden we daarvoor een uitstekende kandidaat. Ik ben sowieso erg te spreken over de samenstelling van het college van B&W. De VVD heeft de afgelopen twaalf jaar prettig en constructief samengewerkt met Leefbaar Capelle. We konden het simpelweg goed met elkaar vinden. Ik ben blij dat inmiddels ook de scherpe kantjes tussen Leefbaar en de PvdA zijn weggesleten. Dat was pakweg twaalf jaar geleden wel anders. Toen waren beide partijen water en vuur. Dat had alles te maken met het feit dat een traditionele partij als de PvdA een groot deel van haar electoraat zag wegvloeien naar Leefbaar Capelle. In een wijk als Schollevaar waren de sociaaldemocraten tot dan toe dominant. Tot Leefbaar kwam.... Het is fijn te zien dat ze nu goed door één deur kunnen en zelfs samen deel uit maken van de nieuwe coalitie."

Gratis parkeren
Als wethouder had Nico van Veen de afgelopen vier jaar de portefeuilles Financiën, Vastgoed en Duurzaamheid in zijn pakket. Er werden de nodige successen genoteerd. Zo werd de financiële positie van gemeente Capelle aan den IJssel behoorlijk verbeterd en slaagden Van Veen en consorten erin om de gemeentelijke lasten voor de inwoners niet te laten stijgen. Mede daardoor schaarde Capelle zich in de top-3 van 'goedkoopste gemeenten van Zuid-Holland.

"Ook het behoud van gratis parkeren wil ik nog even genoemd hebben", zegt Van Veen. "Dat heeft zeker de ondernemers en winkeliers geholpen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van zaken waar ik met plezier op terugkijk, zoals ik het totale wethouderschap en de samenwerking met de mensen hier erg prettig vond. En nu zit de klus er op. Ook prima. Ik ga me zeker niet vervelen en heb genoeg energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Jan Timmer