• V.l.n.r.: Dave de Block, Ed de Block, Anthon Timm en Peter de Vries.
• V.l.n.r.: Dave de Block, Ed de Block, Anthon Timm en Peter de Vries. Foto: wijntjesfotografie.nl

Zaterdag 23 juli: eerste Omloop van de Crimpenhof

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Krimpen aan den IJssel heeft de opvolger voor de ‘verdwenen’ wielerronde in huis. De eerste Omloop van de Crimpenhof -op zaterdagavond 23 juli- biedt startgelegenheid aan elitevrouwen zonder contract en maakt onderdeel uit van de KNWU-interclubcompetitie.

Peter de Vries kun je om een boodschap sturen. Toen hij hoorde dat er belangstelling was voor een vrouwenwedstrijd in zijn woonplaats ging de oud-renner aan de slag. De organisatie is in handen van de stichting Making the Difference, waar een vrouwenploeg deel van uitmaakt, Krimpen Presents en de gemeente Krimpen aan den IJssel. Oud-wethouder Anthon Timm is voorzitter van het wielercomité. In de plaatselijke Albert Heijn van de gebroeders De Block vond De Vries een enthousiaste sponsor.

Tijdrit
Eerder op de wielerdag is er voor het vrouwenpeloton een tijdrit bij Lekkerkerk. Vervolgens melden de rensters zich om 19.00 uur aan de startstreep voor een wedstrijd over 75 kilometer op een parkoers van 3.000 meter dwars door Krimpen heen. Start en finish zijn op de Koekoekstraat nabij winkelcentrum Crimpenhof.

“Inmiddels is vrijwel alles geregeld,” weet Peter de Vries. “De vergunningen zijn rond, er zijn voorrijdauto’s, een volgauto, een jurybus, kleedkamers en alles wat maar nodig is er om een mooie stratenwedstrijd van te maken.

Anthon Timm aanvullend: “Toen ik nog wethouder was, zat ondernemen in mijn portefeuille. Inmiddels hebben er al mooie activiteiten plaatsgevonden op het Raadhuisplein, waar tijdens de koers een aantal foodtrucks hun specialiteiten aanbieden.”

Reuring
Ed de Block vindt het belangrijk dat er meer reuring komt in en rondom het winkelcentrum. “We organiseren een winactie voor VIP-plaatsen in de jurybus, waar de winnaars onder het genot van een hapje en drankje rond 21.00 uur de aankomst van dichtbij kunnen zien. We leveren ook de rondemister: Dave de Block, de zoon van mijn broer William, die er zin in heeft.”

Dertien Nederlandse clubploegen en een Belgische equipe verschijnen aan de start. “In de voorgaande wedstrijden van de interclubcompetitie die Making the Difference organiseert kon ik rekenen op 60 à 70 rensters,” vervolgt Peter de Vries. “Ik merk dat de wedstrijd al begint te leven. Ik krijg allerlei aanbiedingen om er een groter evenement van te maken. Dat doen we (nog) niet. Met een live-radiouitzending op IJsselsport ben ik wel akkoord gegaan. We gaan proberen er een wielerdag met een Belgisch tintje van te maken. Het ontbreekt op het Raadhuisplein niet aan friet en bier van de plaatselijke brouwerij IJssel.”

Wim Kroone