• Laura Maaijen.
• Laura Maaijen.

Winst voor Rian en Laura in Zegveld

Sport

REGIO • De wedstrijd om de Boer Bert Bokaal in Zegveld werd zaterdagavond een spannende aangelegenheid.

Bij de senioren zette Rian Baas (Gouda) de wedstrijd naar zijn hand. Al in zijn tweede sprong liet hij zien over welke kwaliteiten hij beschikt en maakte hij zijn favorietenrol waar. Met 20,37 meter sprong hij veruit de verste afstand van de avond. Achter hem maakten thuisspringer en publiekslieveling Wijnan van Ingen (Zegveld) met een nieuw PR van 19,72 meter en Jaco de Groot (Kamerik) met 19,52 meter het podium compleet. 

Bij de dames was de strijd om de eerste plaats een stuk spannender. Laura Maaijen (Haastrecht) sprong in haar eerste sprong al 14,71 meter. Tot aan de finale was er verder geen dame die aan deze afstand kon tippen. Totdat Joriene Baas (Oudewater) in haar laatste sprong exact dezelfde afstand neerzette. Omdat de tweede sprong van Laura  verder was dan die van Joriene, mocht eerstgenoemde de Boer Bert Bokaal mee naar huis nemen. Suzanne Mulder (Vlist) completeerde het podium met een afstand van 14,10 meter.

Niet overbrugbaar
Bij de junioren was de spanning ook om te snijden. Mark van der Horst (Schoonhoven) begon de wedstrijd goed met een afstand van 18,23 meter. Hidde van Dam (Montfoort) noteerde echter in zijn derde sprong maar liefst 19,48 meter. Zelfs voor Reinier Overbeek, de huidige leider in het ABZ De Samenwerking Klassement, bleek deze afstand niet overbrugbaar. Hij greep met 19,44 meter net naast de eerste plek.

Bij de jongens was er voornamelijk één springer op dreef: Harmen Bogaard uit Polsbroek. Maar liefst twee keer wist hij zaterdagavond zijn persoonlijk record te verbreken. Uiteindelijk pakte hij met 17,39 meter met overmacht de eerste plek. Achter hem werden Karsten Klarenbeek (Haastrecht) en Wessel Schenk (Schoonhoven) respectievelijk tweede en derde.

Bij de meisjes opende Lieke Stolwijk (Bodegraven) met een afstand van 13,41 meter. Thalina van der Wind (Snelrewaard) had daar gelijk een antwoord op met een sprong van 13,43 meter. Lieke sprong daarentegen in haar tweede poging 13,44 meter, ofwel precies één centimeter verder. In haar eerste finalesprong zat Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) goed in de stok en sprong ze een fraaie afstand van 13,45 meter. Weer één centimeter verder dan de nummer van twee, Lieke Stolwijk. Die maakte echter in haar allerlaatste sprong aan alle onzekerheid een eind: 15,05 meter.

Aankomende zaterdag wordt er vanaf 14.30 uur in Linschoten gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup.