Pracht golf op de baan van GC Capelle.
Pracht golf op de baan van GC Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Capels Open oogst vele complimenten

Algemeen

CAPELLE • Een toernooi dat staat als een huis; die conclusie mogen de organisatoren van het Futureproof Capels Senior Open van Golfclub Capelle zonder overdrijven constateren.

Het evenement dat zich dit weekend ontrolde op het fraaie park aan de ‘s Gravenweg lokte deelnemers uit heel Nederland. Twee van hen, oud-voetbalprof Harry van der Laan en zijn kompaan Zoetendaal van de befaamde golfbaan Old Dutch grepen de felbegeerde hoofdprijs. 

Winnen deed ook het Leontienhuis, dat liefst 4000 euro kreeg bijgeschreven dankzij gulle gIften van sponsors, club en deelnemers. “We steunen dit mooie initiatief inmiddels alweer acht edities lang”, vertelt toernooidirecteur Michael Gallagher. “in totaal hebben we al zo’n 32.000 euro bij mogen dragen.” Leontien van Moorsel kwam hoogstpersoonlijk langs om de cheque in ontvangst te nemen.

Dat het Futureproof Capels Senior Open uiterst populair is bij de deelnemers doet Gallagher goed. “We zijn het evenement ooit begonnen om de naamsbekendheid van GC Capelle te vergoten én ons imago van ‘besloten club’ positief om te buigen. In beide zijn we geslaagd. het toernooi staat er goed op en trekt golfers uit heel Nederland. We leggen ze op alle mogelijke manieren in de watten en dat wordt gewaardeerd.”

Jan Timmer