Arie Seip: dol op tafeltennis.
Arie Seip: dol op tafeltennis. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Volop plezier in tafeltennis

Algemeen

CAPELLE • Adrie Seip en zijn teamgenoten van PITT’75 kunnen terugkijken op een even spannend als succesvol seizoen dat ze op de laatste speeldag wisten te bekronen met een kampioenschap. 

“Een titel met de hakken over de sloot”, glimlacht de 62-jarige tafeltennisser. “Hoe spannend het was kun je opmaken uit de eindstand. Wij werden kampioen met 55 punten uit toen duels, de nummer twee en drie hadden er aan het eind respectievelijk 54 en 53.’

De titeloogst van Seip en co betekent dat PITT’75 komend seizoen in de eerste klasse gaat uitkomen, een niveau waarop men voor het laatst dertien jaar geleden actief was. “Ik denk dat we de komende tijd flink moeten gaan trainen om na de zomer een beetje mee te kunnen  draaien”, zegt Adrie Seip, in het dagelijks leven teamleider in het Capelse zorgcentrum De Vijverhof. Dat wordt even wennen, want de laatste jaren heb ik maar nauwelijks getraind, ha ha!”

Adrie Seip en PITT’75 vormen al sinds veertig jaar een twee-eenheid. “Tot die tijd deed ik aan voetbal en was ik lid van CVV Zwervers”, vertelt hij. “ik had het daar prima naar mijn zin, maar moest op een gegeven moment steeds vaker wedstrijden afzeggen vanwege mijn weekenddiensten in de ouderenzorg. Omdat we als collega’s tijdens stille momenten in de nachtdiensten wel eens een potje tafeltennis speelden, kwam ik op het idee om eens  bij PITT te gaan kijken. Vanaf het eerste moment was ik verkocht.”

“Na drie jaar ging ik competitie spelen en kwam ik in een team met Ger Jacobs (voorzitter van CVV Zwervers). We zijn sindsdien als tafeltennissers onafscheidelijk. Ook Marco de Ruijter maakte lang deel uit van PITT’75; 25 jaar om precies te zijn. En nu hebben we Tom Timmer erbij. Prima tafeltennisser die veel potjes wint.”

Adrie Seip constateert tot zijn grote genoegen dat het PIIT’75 voor de wind gaat. na de verhuizing van het eigen tafeltennishonk aan de Pelikaanweg naar de sporthal aan de Lijstersingel, is het ledenaantal fors toegenomen. Momenteel telt de club zo’n tachtig tafeltennissers. “Een verdubbeling ten opzichte van een aantal jaren geleden”, stelt Seip vast. 

Zelf hoopt de Capellenaar het nog een flink aantal jaren vol te houden met bat, bal en tafel. “Niet alleen omdat ik dit een heel mooie sport vind, maar zeker ook vanwege de sfeer. Sommige mensen zouden die als ‘kneuterig’ betitelen, maar ik noem het ‘gezellig’. Aan de tafel gaan we tot het gaatje, daarna is het samen met de tegenstanders gezellig in de kantine. Zo hoort sport te zijn, vind ik. Je treft het bij PITT. Dat is elke keer genieten.”