Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Capelse Kunstmarkt gaat rentree maken

Algemeen

CAPELLE • Er zijn weer serieuze plannen om de Capelse Kunstmarkt nieuw leven in te blazen. De 2022-editie staat gepland voor 10 september rond de oude dorpskerk in oud-Capelle. 

“Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we vorig jaar en het jaar ervoor niets konden organiseren”, vertelt Arie Mudde namens het organisatiecomité waar verder Rob Scheuierman, Danielle Bouter en Tom van Luijk deel uit maken. 

“Alles wijst erop dat we dit jaar niet teruggefloten worden door allerlei maatregelen, vandaar dat we gaan proberen om de traditionele Kunstmarkt weer op poten te zetten.” 

Het evenement is gratis toegankelijk. Tussen de 50 en 60 kramen zullen de markt vormen waar kunstenaars uit de regio en ver daarbuiten hun werk exposeren en aanbieden. 

“We proberen er een happening van te maken met sfeervolle levende muziek en ander entertainment. Over het complete programma wordt nog nagedacht, maar wat al zeker is dat van een project waaraan 24 regionale basisscholen hebben deelgenomen met het ontwerpen van een vlag, het winnende ontwerp tijdens de markt onthuld zal worden. 

Verder houden we een veiling en een taxatie-event à la ‘Kunst & Kitsch’.”