Overeenkomst Nieuwe Meeuwensingel

capelle • Tijdens de Provada (vastgoedbeurs) in Amsterdam heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst getekend met ontwikkelcombinatie Stevast Ontwikkeling en Stebru Ontwikkeling. Doel is te komen tot de bouw van 179 woningen, een scholencomplex voor drie basisscholen en diverse voorzieningen aan de Meeuwensingel. 

De start van het project is gepland voor het derde kwartaal van 2023. De 179 eengezinswoningen en appartementen vallen in verschillende prijscategorieën. Woningbouwcorporatie Havensteder wordt eigenaar van 25 sociale huurappartementen.
De gemeente: 'Met verschillende soorten woningen bouwen we voor diverse doelgroepen en prijsklassen. Het gebied krijgt met de nieuwe woningen en de verschillende voorzieningen een flinke kwaliteitsimpuls'. Daarnaast wordt er een gezamenlijk onderkomen voor de basisscholen Klim-Op, Horizon en de Montessorischool gebouwd. Het KinderLab -nu Reigerlaan 66- krijgt ook een plekje in het complex. Daarnaast wordt bekeken of het tijdelijke Huis van de Wijk een permanente plek in het appartementencomplex krijgt. Behalve de huizen en het scholencomplex krijgt de Meeuwensingel ook een park en een speelgebied voor de wijk. De herontwikkeling vindt plaats in het gebied tussen de Meeuwensingel, Roerdomplaan, Reigerlaan en Rivierweg.
Kringloopwinkel Rataplan komt niet terug in dit gebied, zegt een woordvoerder van de gemeente: 'De huur van Rataplan is altijd tijdelijk geweest. Vanuit Rataplan ligt momenteel ook geen vraag om zich in het gebied te vestigen. Dat geldt ook voor de sportschool'.