Nieuwe coalitie bekend; wethouders gekozen

capelle • Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. 

Naar goed Capels gebruik zijn de andere vertegenwoordigde partijen in de gemeenteraad uitgenodigd voor een toelichting op dit akkoord. Ook hebben zij de gelegenheid gekregen om suggesties te doen.

Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA streven naar installatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders op 4 of 5 juli aanstaande. Als kandidaat-wethouders dragen de partijen voor: Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle), Marc Wilson (Leefbaar Capelle), Eric Faassen (Leefbaar Capelle), Rik van Woudenberg(D66), Harriët Westerdijk (VVD), Sjoerd Geissler (PvdA).  

Rik van Woudenberg is momenteel raadslid voor D66 in de gemeente Zuidplas. Hier was hij van 2014 tot 2018 ook wethouder. De overige voorgestelde wethouders zijn momenteel raadslid in Capelle.


Veroordeling voor Capelse ‘steengooier’

capelle • Een 23-jarige Capellenaar is veroordeeld tot een gevangenisstraf, een werkstraf en een schadevergoeding voor het gooien van een steen door de ruit van een politiebus.

De Capellenaar gooide voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax, op 19 december 2021, een steen door de ruit van een passerende politiebus, die onderweg was naar een spoedmelding. De bestuurder raakte gewond en de agent op de bijrijderstoel kon een ongeval net voorkomen. De man meldde zich in februari bij de politie nadat opsporingsbeelden openbaar waren gemaakt. Hij is veroordeeld tot 90 dagen gevangenisstraf, waarvan 53 voorwaardelijk, een werkstraf van 120 uur en een schadevergoeding.