Schilderen en beeld-houwen in De Serre

capelle • In recreatiecentrum De Serre (Beemsterhoek 339) wordt er iedere maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur geschilderd. De organisatie hoort vaak: "Ik kan nog geen poppetje tekenen!" Met inzet en enthousiasme gaat het echter zeker lukken. 

Iedere donderdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur is er, ook in De Serre, ‘Beeldhouwen’. Deelnemers gebruiken speksteen en er worden mooie creaties gemaakt. Van zowel schilderen als beeldhouwen is materiaal aanwezig. Het enige waar belangstellenden voor moeten zorgen is een vrolijk gezicht. 

Voor zowel het schilderen als het beeldhouwen geldt een vrije inloop.


Braderie bij Aafje Roo van Capelle

capelle • Rondom De Baronie vindt op vrijdag 1 juli een braderie plaats met diverse kramen met informatie, tassen, kaarten en decoratie, tweedehands boeken, tweedehands meubels, een loterij, workshop bewegen en een terras dat in het teken staat van ontmoeten. 

Er wordt nog gekeken naar een stuk speciaal voor kinderen. Er zijn nog kramen beschikbaar voor iedereen die zelf deel wil nemen. Mail naar mgranneman@aafje.nl.


Jamsessie Capsloc

capelle • Elke laatste zondag van de maand houdt Capsloc in de middag een laagdrempelige jamsessie. De volgende editie van JamCity is op zondag 26 juni. Iedereen die graag een keer met z’n instrument op het podium wil staan is welkom. Er wordt gezorgd voor een aangenaam geluidsniveau en een boeiende progressie. 

De middag wordt zo ingedeeld dat beginners in het begin aan bod komen en de gevorderde muzikanten aan het einde van de middag hun kunsten kunnen vertonen. Kortom; 010, laat je horen. 

Rappers en spoken word artiesten zijn van harte welkom, en ook singer-songwriters wordt de mogelijkheid gegeven om een leuke presentatie tussen de jams door te doen. De deur opent om 15:00 uur en de entree is gratis.


Hulp nodig bij pupillentoernooi SVS

capelle • De Capelse voetbalvereniging SVS is nog op zoek naar vrijwilligers voor het pupillentoernooi, gehouden op zaterdag 25 juni.

De club zoekt nog enkele papa’s, mama’s, opa’s, oma’s of andere vrijwilligers die het leuk vinden om te komen helpen. Mensen die het leuk vinden om wedstrijdjes te fluiten of goed in EHBO zijn, zijn welkom om te helpen. In de ochtend is hulp nodig van 8:00 tot 12:30 uur, ‘s middags van 13:00 tot 18:00 uur.

SVS zorgt dat de vrijwilligers iets te eten en te drinken krijgen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het mailadres toernooien@svsvoetbal.nl.